Răzvan Zăvăleanu, recompensat cu o sumă fabuloasă după ce Dinamo a ieșit din insolvență! Ce onorariu de succes a avut administratorul judiciar
Dinamo a ieșit din insolvență după patru ani, iar administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu va încasa o sumă consistentă după decizia instanței.
:format(jpeg):quality(80)/wp-content/uploads/2025/06/razvan-zavaleanu-dinamo.jpg?#)
Dinamo a ieșit oficial din insolvență după mai bine de patru ani de zile, iar decizia instanței a fost sărbătorită de fanii clubului „roș-alb”. Administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu, care a dezvăluit pentru FANATIK faptul că nu va continua alături de club dintr-o altă postură, va încasa o sumă importantă odată cu finalul procedurii.
Răzvan Zăvăleanu va încasa o sumă importantă după ieșirea lui Dinamo din insolvență
Onorariul de succes al lui Răzvan Zăvăleanu pentru ieșirea lui Dinamo din insolvență este de 250.000 de euro, cifră care apare în documente oficiale, precum raportul de activitate depus recent la tribunal de formația „roș-albă”. „În ceea ce privește onorariul lunar menționăm faptul că până la data întocmirii prezentului raport de activitate acesta a fost facturat și achitat la zi. În ceea ce privește onorariul de succes:
Suma de 250.000 EURO + T.V.A., aferentă finalizării cu succes a procedurii de reorganizare, va fi facturată de către administratorul judiciar la momentul în care se va constata că sunt îndeplinite toate condițiile pentru a se putea întocmi Raportul privind îndeplinirea tuturor obligațiilor de plată asumate prin Planul de reorganizare prevăzut de art. 175 alin. 1 din Legea nr. 85/2014 privind procedura insolvenței.
De asemenea, componenta aferentă atragerii unui/unor investitori, reprezentând 3% + T.V.A. din valoarea totală a tranzacției, nu a fost achitată până în prezent și urmează a fi facturată și încasată de către administratorul judiciar la momentul în care se va constata că sunt îndeplinite toate condițiile pentru a se putea întocmi Raportul privind îndeplinirea tuturor obligațiilor de plată asumate prin Planul de reorganizare prevăzut de art. 175 alin. 1 din Legea nr. 85/2014 privind procedura insolvenței, pentru a se putea determina cu exactitate valoarea totală a tranzacției, în condițiile în care la acest moment se mai fac încă viramente.
Nu în ultimul rând, administratorul judiciar arată că până la data prezentului raport de activitate nu i-a fost achitat onorariul de 6% + T.V.A. din transferul temporar al jucătorului de fotbal Amzăr Costin la Al Nasr SC (Dubai)”, preciza administratorul judiciar în luna aprilie.
Din cei 250.000 de euro care reprezintă onorariul de succes, Răzvan Zăvăleanu a folosit o parte semnificativă pentru finanțarea unei echipe de 10 colaboratori specializați, care au lucrat constant pentru Dinamo pe parcursul întregii perioade de insolvență, contribuind la finalizarea cu succes a reorganizării.
Tarifele percepute de Răzvan Zăvăleanu pe perioada insolvenței lui Dinamo
Pe durata în care Dinamo a fost în insolvență, administratorul judiciar a beneficiat de mai multe tipuri de onorarii, structurate pe perioade:
- Perioada de observație (iunie – noiembrie 2021): 10.000 de euro lunar, până la aprobarea planului de reorganizare.
- Întocmirea planului de reorganizare: un onorariu unic de 35.000 de euro, aferent planului aprobat în noiembrie 2021.
- Primul an din perioada de reorganizare (22 noiembrie 2021 – 21 noiembrie 2022): 7.000 de euro lunar, totalizând 84.000 de euro.
- Al doilea an (22 noiembrie 2022 – 21 noiembrie 2023): 10.000 de euro lunar, total 120.000 de euro
- Al treilea an (22 noiembrie 2023 – 21 noiembrie 2024): 11.500 de euro lunar, adică un total de 138.000 de euro.
- Al patrulea an (22 noiembrie 2024 – 23 iunie 2025): 11.500 de euro lunar, adică un total de 80.500 de euro
Administratorul judiciar a mai beneficiat și de alte sume:
- 6% din valoarea obținută la valorificarea/transferurilor de jucători (în cazul transferului lui Deian Sorescu la Rakow, în 2022, suma a fost de aproximativ 41.000 de euro)
- 5% din ceea ce obține societatea ca urmare a unor procese pentru recuperarea unor creanțe ori pentru repararea unor prejudicii
- 3% din valorile pe care le va genera în momentul în care va atrage noi investitori
Care este reacția ta?






