Rețeta de cheesecake cu care o româncă a făcut furori pe internet. E gata rapid și poți face furori cu ea la masa de Revelion

O româncă a devenit virală pe internet după ce a a pregătit o rețetă rapidă de cheescake. Rezultatul este unul incredibil!

Dec 27, 2024 - 19:30
 0  0
Rețeta de cheesecake cu care o româncă a făcut furori pe internet. E gata rapid și poți face furori cu ea la masa de Revelion

Dacă nu știi ce să pregătești pentru masa de Revelion, nu ai cum să dai greș cu un cheesecake. O româncă a devenit virală pregătind o rețetă rapidă, pentru care nu sunt necesare multe ingrediente, dar care, la final, arată extraordinar.

Rețeta de cheescake cu care o tânără româncă a cucerit internetul

Internetul este cea mai bună sursă de inspirație atunci când vine vorba despre preparate culinare. Este de ajuns să deschizi TikTok-ul și dai, cu siguranță, peste cel puțin o rețetă delicioasă, fie că vorbim despre sugestii de mic dejun, prânz, cină sau chiar gustări și deserturi.

Kiki Parnescu, o tânără studentă care activează pe platformă, a devenit virală cu o rețetă inedită de cheescake cu zmeură. Clipul în care prezintă ingredientele și pașii necesari pentru pregătirea desertului a adunat peste 1 milion de vizualizări.

Ingredientele nu sunt multe la număr și se găsesc în orice magazin. Autoarea postării le-a procurat de la Lidl, însă acestea nu sunt greu de obținut, astfel că nu trebuie să mergi prea departe, mai ales dacă vrei să pregătești cheesecake-ul pentru masa de Revelion. 

Prin urmare, înainte de a intra în bucătărie, asigură-te că ai: 200 g biscuiți, 100 g unt, 500 g mascarpone, 500 g brânză de vaci, două plicuri zahăr pudră și, bineînțeles,  zmeură.

Pașii de preparare

Mărunțește fin 200 g de biscuiți cu ajutorul unui blender. Topește 100 g de unt, apoi toarnă-l uniform peste biscuiți. Amestecă bine până obții o compoziție omogenă și așază totul într-o tavă, presând ușor pentru a forma baza.

Folosește un pahar cu fund plat pentru a presa biscuiții în tavă, astfel încât să obții o bază fermă și uniformă. Într-un bol încăpător, adaugă 500 g de mascarpone, 500 g de brânză de vaci și două plicuri de zahăr pudră cu aromă de vanilie, aproximativ 80 g în total.

Amestecă totul până când compoziția devine fină și cremoasă, apoi pune-o la rece. Pune într-o oală apă și zahăr, în cantități după gust, apoi adaugă zmeura proaspătă. Lasă amestecul să fiarbă la foc mic până începe să clocotească, astfel încât frcutele să-și elibereze aroma și culoarea. Oprește focul și lasă compoziția să se răcească complet.

Toarnă crema uniform peste biscuiți și întinde-o bine pentru a acoperi întreaga suprafață. Când zmeura ajunge la temperatura camerei, ia o ceșcuță din ea și adaugă gelatina, lăsând-o să se hidrateze. După aceea, pune-o pe baie de aburi până devine lichidă din nou.

Se toarnă gelatina topită peste zmeură și se amestecă ușor. Asamblează cheesecake-ul și lasă-l la rece câteva ore pentru ca gelatina să se închege. După acest timp, desertul este gata de servit.

Care este reacția ta?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow