Rețeta de cheesecake cu care o româncă a făcut furori pe internet. E gata rapid și poți face furori cu ea la masa de Revelion
O româncă a devenit virală pe internet după ce a a pregătit o rețetă rapidă de cheescake. Rezultatul este unul incredibil!
:format(jpeg):quality(80)/wp-content/uploads/2024/12/cheesecake.jpg?#)
Dacă nu știi ce să pregătești pentru masa de Revelion, nu ai cum să dai greș cu un cheesecake. O româncă a devenit virală pregătind o rețetă rapidă, pentru care nu sunt necesare multe ingrediente, dar care, la final, arată extraordinar.
Rețeta de cheescake cu care o tânără româncă a cucerit internetul
Internetul este cea mai bună sursă de inspirație atunci când vine vorba despre preparate culinare. Este de ajuns să deschizi TikTok-ul și dai, cu siguranță, peste cel puțin o rețetă delicioasă, fie că vorbim despre sugestii de mic dejun, prânz, cină sau chiar gustări și deserturi.
Kiki Parnescu, o tânără studentă care activează pe platformă, a devenit virală cu o rețetă inedită de cheescake cu zmeură. Clipul în care prezintă ingredientele și pașii necesari pentru pregătirea desertului a adunat peste 1 milion de vizualizări.
Ingredientele nu sunt multe la număr și se găsesc în orice magazin. Autoarea postării le-a procurat de la Lidl, însă acestea nu sunt greu de obținut, astfel că nu trebuie să mergi prea departe, mai ales dacă vrei să pregătești cheesecake-ul pentru masa de Revelion.
Prin urmare, înainte de a intra în bucătărie, asigură-te că ai: 200 g biscuiți, 100 g unt, 500 g mascarpone, 500 g brânză de vaci, două plicuri zahăr pudră și, bineînțeles, zmeură.
Pașii de preparare
Mărunțește fin 200 g de biscuiți cu ajutorul unui blender. Topește 100 g de unt, apoi toarnă-l uniform peste biscuiți. Amestecă bine până obții o compoziție omogenă și așază totul într-o tavă, presând ușor pentru a forma baza.
Folosește un pahar cu fund plat pentru a presa biscuiții în tavă, astfel încât să obții o bază fermă și uniformă. Într-un bol încăpător, adaugă 500 g de mascarpone, 500 g de brânză de vaci și două plicuri de zahăr pudră cu aromă de vanilie, aproximativ 80 g în total.
Amestecă totul până când compoziția devine fină și cremoasă, apoi pune-o la rece. Pune într-o oală apă și zahăr, în cantități după gust, apoi adaugă zmeura proaspătă. Lasă amestecul să fiarbă la foc mic până începe să clocotească, astfel încât frcutele să-și elibereze aroma și culoarea. Oprește focul și lasă compoziția să se răcească complet.
Toarnă crema uniform peste biscuiți și întinde-o bine pentru a acoperi întreaga suprafață. Când zmeura ajunge la temperatura camerei, ia o ceșcuță din ea și adaugă gelatina, lăsând-o să se hidrateze. După aceea, pune-o pe baie de aburi până devine lichidă din nou.
Se toarnă gelatina topită peste zmeură și se amestecă ușor. Asamblează cheesecake-ul și lasă-l la rece câteva ore pentru ca gelatina să se închege. După acest timp, desertul este gata de servit.
Care este reacția ta?






