Rețeta de salată de vinete de vară. Ingredientul care îi dă un gust proaspăt și aromat

Aceasta este rețeta de salată de vinete de vară. De ce ingredient ai nevoie pentru a-i oferi un gust proaspăt și aromat.

Jun 9, 2025 - 17:30
 0  0
Rețeta de salată de vinete de vară. Ingredientul care îi dă un gust proaspăt și aromat

Dacă vrei să prepară o salată de vinete de vară, ai nevoie doar de câteva ingrediente pentru un gust aromat, dar și proaspăt. Este un fel de mâncare rapid și perfect pentru zilele calde.

Cum se prepară rețeta de salată de vinete de vară

Vara, multe persoane adoră să mănânce preparate ușor de făcut, care nu necesită foarte mult timp de gătire. Salata de vinete reprezintă una dintre cele mai potrivite opțiuni pentru o gustare hrănitoare în sezonul estival.

Acest preparat este preparat de foarte multe persoane în România și conține doar câteva ingrediente. Este un fel de mâncare foarte hrănitor, ideal pentru zilele în care temperaturile sunt mari și vrei să te bucuri de ceva savuros.

Rețeta clasică de salată de vinete este cunoscută de toată lumea, dar te-ai gândit să adaugi câteva ingrediente în plus? Este vorba despre câteva legume care îi vor oferi un gust inedit, mult mai aromat preparatului.

Pe rețelele de socializare, această rețetă a fost distribuită în număr mare și a fost apreciată de foarte mulți utilizatori. Pe lângă vinete, ceapă și ulei, această variantă conține și ardei gras, dar și roșii, care îi vor da un gust proaspăt.

Pentru această rețetă, ai nevoie de 2 vinete mari, ulei de măsline, sare și piper (după gust) și de un ardei gras (dacă vrei mai multă culoare, poți adăuga unul galben). Mai ai nevoie și de roșii bine coapte și aromate, o ceapă roșie (poate fi verde sau galbenă), pătrunjel proaspăt și zeama de la o jumătate de lămâie.

Cum se prepară salata de vinete de vară

Se taie vinetele în jumătate, apoi se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Acestea se ung cu ulei de măsline și se presară sare, după care se pun la cuptorul preîncălzit la 220°C, timp de 20 – 30 de minute. Vinetele sunt gata atunci când devin moi și coapte bine.

După ce se coc, coaja vinetelor se îndepărtează, iar miezul acestora trebuie lăsat la scurs într-o sită. În acest fel, vei elimina excesul de lichid din acestea.

Se toacă, apoi, grosier, după care se transferă într-un bol încăpător. Ardeiul gras, tăiat cubulețe, se adaugă peste vinete. Se adaugă și roșiile tocate, ceapa feliată vin li pătrunjelul tocat.

Salata de vinete se asezonează cu sare și pier, cu o cantitate mică de ulei de măsline și cu sare și piper. Toate ingredientele se amestecă ușor, iar salata este gata pentru servire. Poftă bună!

Care este reacția ta?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow