Rețeta de șnițel vienez cu sos bearnaise a lui chef Nicolai Tand. Ingredientul care îi dă un gust delicios

Nicolai Tand a dezvăluit cum prepară rețeta de șnițel vienez cu sos bearnaise. Ce ingredient îi oferă preparatului un gust delicios.

Jun 10, 2025 - 21:00
 0  0
Rețeta de șnițel vienez cu sos bearnaise a lui chef Nicolai Tand. Ingredientul care îi dă un gust delicios

Chef Nicolai Tand a dezvăluit rețeta sa de șnițel vienez cu sos bearnaise. Preparatul este delicios și nu este greu de făcut dacă sunt respectate toate recomandările.

Cum prepară chef Nicolai Tand rețeta de șnițel vienez cu sos bearnaise

De curând, îndrăgitul bucătar a dezvăluit rețeta sa de șnițel vienez cu sos bearnaise, un preparat delicios, pe care ar trebui să îl încerci măcar o dată. Nu este greu de făcut, mai ales dacă respecți toate ingredientele și modul de preparare.

Sosul bearnaise este o variantă a sosului olandez și are la bază o emulsie de unt și gălbenuș de ou și verdețuri asortate. Acest sos conține și tarhon, care îi dă un gust delicios, și se potrivește de minune cu șnițelul vienez.

“Dragilor, ce ziceți de un șnițel vienez cu sos bearnaise? Vă las aici ingredientele și metoda de pregătire și vă doresc spor la gătit”, a spus chef Nicolai Tand pe Instagram, înainte de a prezenta ingredientele și modul de preparare.

Pentru șnițel ai nevoie de 4 bucăți de cotlet de vițel. Fiecare trebuie să aibă aproximativ 150 – 180 g. Lista de ingrediente mai cuprinde 2 ouă, 100 g făină, 150 g pesmet, 100 ml ulei + 50 g unt (pentru prăjit), sare și piper și o lămâie, aceasta din urmă fiind pentru servirea preparatului.

Pentru sosul bearnaise, ai nevoie de 150 g unt, preferabil clarificat, 2 gălbenușuri, 2 linguri de oțet alb și 2 linguri de apă. Mai ai nevoie și de o lingură de ceapă eșalotă sau ceapă tocată foarte fin, o linguriță de tarhon uscat (sau proaspăt tocat) și se sare și piper alb sau negru fin. Opțional, mai poți adăuga și o linguriță de pătrunjel proaspăt tocat.

Mod de preparare pentru șnițelul cu sos bearnaise

Carnea se bate cu ciocanul de șnițel până când este subțire, adică aproximativ 0,5 cm, apoi se asezonează cu sare și piper. Trebuie să pregătești, apoi, 3 farfurii adânci. Una trebuie să fie cu făină, alta cu ouă bătute și încă una cu pesmet.

Fiecare bucată de carne se trece prin făină, ou și pesmet. Se apasă ușor pentru a se prinde bine. Într-o tigaie adâncă se încing uleiul și untul.

Șnițelele se prăjesc câte 2 – 3 minute pe fiecare parte și sunt gata atunci când devin aurii și crocante, după care se scot pe șervețele de hârtie, după cum a mai explicat bucătarul.

Pentru sos, într-o cratiță se pun oțetul, apa, eșalota și tarhonul. Ingrediente se fierb ușor până când lichidul se reduce la jumătate. Se lasă puțin la răcit.

“Strecoară reducția dacă dorești un sos foarte fin. Într-un bol metalic, pune gălbenușurile și adaugă reducția. Așază bolul deasupra unei cratițe cu apă fierbinte (bain-marie) și bate energic până când compoziția se îngroașă ușor”, a mai spus chef Nicolai Tand.

Se adaugă, încet, untul topit în fir subțire, amestecând continuu. În cazul în care sosul este prea gros, mai poți adăuga puțină apă caldă. Se potrivește cu care și piper. La final poți adăuga, dacă vrei, pătrunjel tocat. Poftă bună!

Care este reacția ta?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow