Secretul pe care îl ascunde un produs marca Lidl. Sute de mii de români cumpără salamul Sinaia de pe rafturile retailerului, dar puțini știu unde este făcut, de fapt

Unele dintre produsele marca Lidl ascund secrete la care nimeni nu se așteaptă. Ce ascunde salamul Sinaia, mezel de top românesc?

May 31, 2025 - 12:30
 0  0
Secretul pe care îl ascunde un produs marca Lidl. Sute de mii de români cumpără salamul Sinaia de pe rafturile retailerului, dar puțini știu unde este făcut, de fapt

Secretul pe care îl ascunde un produs marca Lidl nu este deloc greu de descoperit, însă cine vrea să îl afle, trebuie să citească atent eticheta. În ciuda faptului că sute de mii de oameni cumpără salamul Sinaia, nu mulți știu unde este făcut, de fapt.

Secretul pe care îl ascunde un produs marca Lidl

În ceea ce privește produsul vândut sub brandul Cămara Noastră, aflat sub egida retailerului Lidl, adevărul este că salamul Sinaia, un mezel cu tradiție în România și plăcut de mulți români, nu este deloc produs în Sinaia.

Atunci când citim „salam Sinaia” ne gândim că acesta este produs chiar în orașul din Prahova. În realitate, la o simplă, dar atentă citire a etichetei, aflăm adevărul.

Astfel, secretul pe care îl ascunde un produs marca Lidl este faptul că acesta este făcut în comuna Mihai Viteazu, din județul Cluj. Mai simplu spus, salamul Sinaia a fost creat, în realitate, la peste 300 de kilometri de Sinaia. Cu un conținut de 422 de kilocalorii la 100 de grame, produsul furnizează 21% din aportul caloric necesar zilnic pentru un adult.

Povestea neștiută a salamului Sinaia

Salamul Sinaia din gama Cămara Noastră, brand ce cuprinde o varietate mare de produse românești, conține, de asemenea, 37,1% grăsimi, 12,3% acizi grași saturați și 4% sare.

Salamul Sinaia de la Cămara Noastră conține: carne de porc, carne de vită, slănină, sare, condimente și extract de condimente, antidoxidanți (ascorbat de sodiu, cultură starter), dar și conservanți (nitrit de sodiu). În magazinele Lidl, acest produs costă 4,49 lei.

Salamul Sinaia are o poveste interesantă în spatele renumelui. Aceasta a început în anul 1885, când italianul Filippo Dozzi a venit, alături de soția sa, din Poiana Țapului la Piatra Arsă. În 1910, el a cumpărat o clădire utilizată ca hotel, restaurant și cramă. Aici, Dozzi a început să lucreze la crearea salamului celebru.

A folosit o combinație de carne și condimente, ajungând să conceapă salamul Sinaia. Acest produs se bucură de un mare succes și la peste 100 de ani de la crearea sa. Mai mult, salamul Sinaia a ajuns să devină un real simbol al mezelurilor din România.

Care este reacția ta?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow