Steaua mai speră la SuperLiga! Avocatul Poporului, despre noua lege a sportului: „Probleme grave de legalitate”.
Speranțele Stelei cu privire la revenirea în SuperLiga se mențin aprinse. Ce răspuns a dat Avocatul Poporului cu privire la noua lege a sportului.
:format(jpeg):quality(80)/wp-content/uploads/2025/07/avocatul-poporului-reactie-cu-privire-la-modificarile-aduse-legii-sportului.jpg?#)
Modificările aduse Legii Sportului au fost votate în Parlament, dar partidul AUR a sesizat Curtea Constituţională cu privire la modul în care au fost făcute modificările. Avocatul Poporului a reacționat în acest context.
Avocatul Poporului contestă noile modificări aduse la Legea Sportului
Noile modificări aduse la Legea Sportului au stârnit controverse în rândul partidelor politice. Cei de la AUR vor să blocheze acest lucru și au sesizat Curtea Constituţională pentru a veni cu un verdict în acest context.
Partidul condus de George Simion condamnă faptul că Steaua București este și în acest sezon fără drept de promovare în SuperLiga României, amendamentele aduse de partid fiind eliminate.
ei de la AUR solicită CCR să declare întreaga lege ca fiind neconstituţională, având în vedere că s-a încălcat principiul bicameralismului din Constituţie: „modificarea nejustificată a formei şi scopului iniţiativei legislative; deturnarea obiectului reglementării în Camera decizională, ceea ce duce la un alt act normativ decât cel aprobat de Senat. AUR susţine sportul românesc autentic, finanţat transparent şi echitabil, nu sportul de partid şi al combinaţiilor locale”.
Avocatul Poporului a venit cu o reacție cu privire la noua Lege a Sportului și a dat de înțeles că le dă dreptate celor din AUR, sesizând multe nereguli în ceea ce privește cadrul legal în baza căruia legea a fost modificată.
Comunicatul AS47
„Așa cum am spus încă de la început, legea Simonis-Becali este neconstituțională. Iar poziția Avocatului Poporului confirmă gravitatea problemelor din acest proiect legislativ.
În analiza transmisă, se arată că proiectul are numeroase deficiențe majore, printre care:
– Proiectul a fost adoptat cu încălcarea regulilor de funcționare a Parlamentului — forma adoptată de Senat a fost substanțial diferită față de cea votată la Camera Deputaților, ceea ce încalcă cerințele privind parcursul bicameral real și efectiv al unei legi, așa cum este impus de Constituție și confirmat constant de Curtea Constituțională.
– lipsește avizul Consiliului Economic și Social,
– motivarea este vagă și incoerentă, fără o justificare juridică solidă,
– textul legii este ambiguu, imprevizibil și lipsit de claritate,
– încalcă dreptul european în materie de concurență și tratament egal.
Avocatul Poporului nu respinge aceste aspecte, dar precizează că Curtea Constituțională a fost deja sesizată oficial asupra acestui proiect prin dosarul nr. 3134A/2025. Așadar, decizia finală îi aparține acum Curții. Legea este contestată și de parlamentari din mai multe partide, tocmai din cauza acestor probleme grave de legalitate și constituționalitate”, se arată în comunicatul AS47.
Care este reacția ta?






