Subiecte matematică Evaluare Națională 2025. Cum puteau lua o notă foarte bună elevii de clasa a VIII-a
Subiecte matematică Evaluare Națională 2025. Ce au avut de rezolvat elevii claselor a 8-a și cum puteau obține o notă mare la examen.
:format(jpeg):quality(80)/wp-content/uploads/2025/06/subiecte-matematica-evaluare-nationala-2025.jpg?#)
Subiecte matematică Evaluare Națională 2025. Ce le-a picat tinerilor absolvenți de clasa a 8-a la examenul din acest an, cum se rezolvau cerințele și cum puteau obține o notă mare. Toate informațiile sunt prezentate în acest articol dedicat examenului.
Subiecte la matematică la Evaluarea Națională 2025
După ce și-au ”măsurat” cunoștințele pe 23 iunie la proba de limba și literatura română, cei peste 170.000 de elevi care au încheiat clasa a 8-a recent au revenit în bănci miercuri, 25 iunie, pentru a susține testarea la matematică.
Pentru unii, acesta este hopul cel mai greu, în timp ce elevii silitori nu fac altceva decât să bifeze încă un prilej pentru o notă mare și o medie cât mai bună în perspectiva admiterii la liceu.
Examenul debutează la ora 9.00. Asta înseamnă că, în jurul prânzului sau chiar mai devreme, în spațiul public ar trebui să apară informații privind subiectele. FANATIK publică în timp real cerințele primite de elevi. Așadar, dacă vreți să aflați cele mai noi subiecte mate EN 2025, rămâneți pe site-ul nostru!
Modele de subiecte la matematică și barem pentru Evaluare Națională 2025
În ultimele luni, Ministerul Educației a venit în sprijinul tinerilor cu o serie de modele de subiecte la Evaluare Națională 2025 matematică. Mai jos, aveți un test de reper de pe site-ul dedicat al examenelor naționale. Vă prezentăm și un barem matematică EN. Aceste probleme la mate EN 2025 pot ajuta mult un elev în obținerea unei note bune.
Subiectele la matematică primite la simularea Evaluării Naționale 2025
Pe 18 martie, la simularea Evaluării Naționale 2025, elevii de clasa a 8-a au primit 18 exerciții și probleme. Las Subiectul I au fost 5 itemi de tip grilă și unul de precizat dacă o afirmație este adevărată sau falsă.
Mai jos putem vedea faptul că, la Subiectul al II-lea, s-a dat integral grilă. Aici, majoritatea problemelor au fost de geometrie. În fine, la Subiectul al III-lea itemii au solicitat scrierea pe foaia de examen a rezolvărilor complete. Elevii au primit la problema de geometrie în spațiu un tetraedru regulat.
Iată subiecte mate EN 2025 – simulare:
Baremul de rezolvare, conform Edu.ro:
Ce subiecte au primit elevii la matematică la Evaluarea Națională de anul trecut
În urmă cu un an, pe 27 iunie, elevii au avut de rezolvat varianta cu numărul 7 cu subiecte la Matematică. Vezi mai jos, în format PDF, cerințele primite de absolvenții de clasa a VIII-a.
Cât timp au la dispoziție elevii pentru a rezolva subiectele la matematică la Evaluare Națională 2025
Emoțiile pentru cei peste 170.000 de lei începe cu câteva zeci de minute înainte de a primi viitoarele subiecte la mate EN 2025. Accesul lor în sălile de examen este permis până la ora 8.30.
Examenul începe la ora 9.00, când se deschid plicurile cu subiecte. Din acel moment, tinerii au 120 de minute (2 ore) pentru a arăta că au învățat și a obține o notă cât mai mare. Trebuie să mai precizăm că elevii cu cerințe educaționale speciale pot avea 3 ore pentru rezolvarea subiectelor.
Cum se rezolvă subiectele de matematică la Evaluarea Națională 2025. Sfaturi utile pentru elevii de clasa a VIII-a
Modul în care se rezolvă subiectele de matematică la Evaluarea Națională 2025 îl vom afla, în mod oficial, în jurul orei 15.00. Atunci, edu.ro publică baremul pentru cerințele de examen.
Specialiștii din învățământ vin cu o serie de sfaturi pentru elevii de clasa a VIII-a. În primul rând, în ziua examenului, tinerii trebuie să aibă asupra lor toate ”armele” necesare de rezolvare a cerințelor: pixuri de aceeași culoare, stilou albastru, riglă, echer și un compas. Nu aduceți în sala de examen genți, ghiozdane, cărți, fișe, telefoane, calculatoare sau alte obiecte nenecesare. Ele trebuie lăsate într-o cameră separată.
Apoi, pentru a obține o notă mare la Evaluarea Națională 2025, e foarte important să abordezi subiectele de matematică cu o strategie clară și atenție sporită. Înainte de examen, exercițiile practice și simulările pentru Evaluarea Națională 2025 ar fi putut fi utile în pregătire.
La fel ca la română, un elev trebuie să încerce să rezolve fiecare subiect. Chiar și acolo unde nu este sigur pe el, orice răspuns poate să îi aducă puncte și să-i crească notă în final.
Calendar Evaluare Națională 2025
După examenele de la română (23 iunie) și matematică (25 iunie), Evaluarea Națională 2025 continuă vineri, 28 iunie, cu proba la limba și literatura maternă. Iată calendarul complet:
- 23 iunie 2025: Limba și literatura română – probă scrisă
- 25 iunie 2025: Matematică – probă scrisă
- 27 iunie 2025: Limba și literatura maternă – probă scrisă
- 3 iulie 2025: Afișarea rezultatelor inițiale, vizualizarea lucrărilor scrise și depunerea contestațiilor
- 4-5 iulie 2025: Vizualizarea lucrărilor scrise și depunerea contestațiilor
- 6-9 iulie 2025: Soluționarea contestațiilor
- 10 iulie 2025: Afișarea rezultatelor finale
Cum se calculează media de admitere la liceu 2025
Conform datelor oficiale, media de admitere în clasa a IX-a de liceu o reprezintă media generală la Evaluarea Națională pentru clasa a VIII-a. Se obține calculând-o ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute la probele incluse în Evaluarea Națională.
Dacă, la repartizarea computerizată, doi candidați au medii de admitere egale, aceștia vor fi departajați folosind, în ordine, următoarele criterii:
- media generală de absolvire a claselor a V-a — a VIII-a
- nota obținută la proba de limba și literatura română din cadrul evaluării naționale
- nota obținută la proba de matematică din cadrul evaluării naționale
- nota obținută la proba de limbă maternă din cadrul evaluării naționale, respectiv nota de la proba de verificare a cunoștințelor de limbă maternă, susținută conform prevederilor
Calendar admitere liceu 2025
În mai 2025, Ministerul Educației a stabilit datele privind admiterea la liceu în acest an. Pe 14 iulie se vor completa opțiunile în fișele de înscriere, iar pe 23 iulie va fi repartizarea computerizată. Iată datele furnizate de autorități:
- 14 – 21 iulie 2025 – introducerea în baza de date computerizată (în aplicația informatică centralizată) a datelor din fișele de înscriere.
- 14 – 21 iulie 2025 – verificarea de către părinți și candidați a corectitudinii datelor din fișa listată de calculator, corectarea eventualelor greșeli în baza de date computerizată și listarea fișelor corectate din calculator, operațiuni ce se vor realiza utilizând aplicația informatică centralizată.
- Admitere liceu 2025: repartizarea computerizată – 23 iulie 2025
- 23 iulie 2025 – comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în învățământul liceal.
- 24 – 29 iulie 2025 – depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați.
- 29 iulie 2025 – transmiterea de către unitățile de învățământ liceal a situației locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere.
- 30 iulie – 1 august 2025 – rezolvarea de către comisia de admitere județeană/ a municipiului București, a situațiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.
Care este reacția ta?






