Superalimentul ieftin care se vinde la conservă. Costă doar câțiva lei, dar beneficiile sale sunt uimitoare

Un superaliment cu beneficii uimitoare pentru organism se vinde la conservă și costă doar câțiva lei. Puține persoane îl iau însă în serios.

May 15, 2025 - 18:00
 0  1
Superalimentul ieftin care se vinde la conservă. Costă doar câțiva lei, dar beneficiile sale sunt uimitoare

Superalimentul ieftin care se vinde la conservă poate fi o alegere sănătoasă pentru multe persoane. Costă doar câțiva lei și se găsește ușor în magazine, astfel că poate fi consumat fără griji.

Sardinele, superalimentul ieftin care poate fi cumpărat la conservă

Peștele este un aliment care are beneficii uimitoare pentru organism. Nu contează că alegem peștele congelat, marinat, ori la conservă. Proprietățile sale sunt aceleași, deci îl putem consuma fără griji.

Nutriționiștii dezvăluie însă că sardinele nu trebuie trecute cu vederea. Vorbim despre un superaliment foarte ieftin, dar care este bogat în acizi grași omega-3, proteine de calitate superioară și nutrienți esențiali pentru a susține sănătatea oaselor, dar și a inimii.

Superalimentul se găsește la conservă, iar deși vorbim despre niște pești mici, avantajele sunt o mulțime. Totodată, sardinele pot fi achiziționate fie în sos de roșii, fie în ulei și sunt delicioase.

„Spre deosebire de suplimentele cu ulei de pește, sardinele oferă nutrienții într-o formă alimentară completă, ușor de asimilat și bine tolerată”, explică experții, potrivit News Medical.

Ce beneficii au sardinele

Ce vitamine și minerale au sardinele? O porție de 100 de grame de sardine gătite furnizează aproximativ 382 mg de calciu, adică 38% din doza zilnică recomandată. La acestea se mai adaugă alte 2,9 mg de fier, 490 mg de fosfor și 8,9 µg de vitamina B12.

Iar toate acestea sunt esențiale pentru formarea celulelor roșii, dar și pentru sănătatea oaselor. În același timp, vitaminele, dar și mineralele, contribuie la buna funcționare a sistemului cardiovascular.

Superalimentul pe care îl cumperi la conservă mai are, după cum spuneam anterior și acizi grași polinesaturați omega-3 (PUFA), în special EPA și DHA. Aceștia pot reduce inflamația cronică, scad tensiunea arterială și îmbunătățesc profilul lipidic.

În același timp, ei sprijină buna funcționare a creierului și susțin activitatea neurotransmițătorilor precum serotonina și dopamina. „Deși dovezile directe privind sardinele sunt limitate, beneficiile acizilor grași omega-3 sunt bine documentate în alte contexte alimentare”, se arată în literatura de specialitate.

Sardinele mai conțin și 24 de grame de proteine, la 100 de grame. De asemenea, ele conțin taurină și arginină. Iar acești aminoacizi sunt esențiali pentru sănătatea cardiovasculară.

Care este reacția ta?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow