Top 7 alimente la conservă sănătoase. Nutriționiștii le recomandă pentru proprietățile lor

Cele 7 produse la conservă care sunt bune pentru organismul uman. Specialiștii te îndeamnă să le consumi pentru beneficiile lor.

Jun 8, 2025 - 12:30
 0  1
Top 7 alimente la conservă sănătoase. Nutriționiștii le recomandă pentru proprietățile lor

Cercetările atestă faptul că există un top 7 alimente la conservă văzute drept sănătoase. Acestea sunt surse importante de nutrienți, cum ar fi omega-3 sau licopen. Nutriționiștii le recomandă pentru proprietățile lor, putând fi consumate în orice perioadă din an.

Ele sunt cele 7 alimente la conservă considerate sănătoase

Conservele se numără printre produsele care au un termen mare de valabilitate și care nu lipsesc din magazine. Se pot achiziționa în toate anotimpurile, fiind ideale pentru organismul uman pentru beneficiile lor.

Specialiștii din domeniul nutriției îi îndeamnă pe oameni să le consume pentru că sunt sănătoase. Cumpărătorii trebuie să fie atenți la conținutul de sare și zahăr, care trebuie să fie unul scăzut. De asemenea, lista de ingrediente trebuie să fie curată.

În plus, alimentele la conservă nu trebuie să aibă în compoziția lor aditivi inutili. Printre cele 7 considerate bune pentru sănătate se numără peștele. Somonul, tonul, anșoa și macroul sunt pești bogați în acizi grași omega-3, grăsimi necesare pentru un creier echilibrat.

Pentru a beneficia din plin de proprietățile acestui produs este indicat să se aleagă peștele conservat în suc propriu sau în ulei de măsline extravirgin. În top 7 alimente la conservă se numără și roșiile care au licopen. Antioxidantul protejează celulele cerebrale împotriva deteriorării oxidative.

„Licopenul a fost asociat cu un risc mai scăzut de boli neurodegenerative precum Alzheimer. Interesant este că procesul termic de conservare crește biodisponibilitatea licopenului, făcând roșiile la conservă chiar mai benefice decât cele proaspete din acest punct de vedere”, a declarat experta în alimentație Melinda Manuel, conform PubMed Central.

Spanacul la conservă abundă în vitamina K, acid folic, beta-caroten și luteină. Toți acești nutrienți sunt perfecți pentru creier, pentru a funcționa optim. Totodată, compușii aceștia au proprietăți antiinflamatorii, reducând inflamația cerebrală.

Leguminoasele la conservă (fasolea, mazărea sau lintea) sunt printre cele mai accesibile surse de proteine vegetale. De asemenea, nutriționiștii recomandă consumul de dovleac, cartofi dulci și morcovi la conservă. Legumele conțin beta-caroten care protejează celulele cerebrale împotriva stresului oxidativ.

În aceeași notă, studiile arată că aceste legume reduc inflamația din organism. Oferă și un aport important de vitamine și minerale esențiale pentru buna funcționare a creierului. Dovleacul, morcovii și cartofii dulci au fibre, bune pentru sănătatea axei intestin-creier.

Ce alte alimente la conservă sunt bune

Fructele exotice la conservă se află printre alimentele la conservă care sunt bune pentru sănătate. Specialiștii susțin că această variantă este favorabilă în detrimentul fructelor proaspete, dar care sunt achiziționate din import, arată un studiu publicat în Journal of the Science of Food and Agriculture.

Aceste fructe sunt culese de cele mai multe ori când sunt coapte complet. Asta înseamnă că își păstrează aroma, textura și conținutul de nutrienți la nivel optim. Așadar, o bună parte din vitamine și antioxidanți sunt în compoziția lor, fără să se piardă.

Un alt aliment la conservă sănătos din punct de vedere nutrițional este porumbul. Acesta conține carbohidrați complecși, fibre, vitamina B1 (tiamină), acid folic. În plus, are doi antiodixanți, luteină și zeaxantină, care susțin funcțiile vizuale. Pot fi benefici pentru activitatea cerebrală.

Care este reacția ta?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow