Top cele mai bune feluri de mâncare din lume. Un preparat românesc celebru și foarte gustos se află pe locul 2
Un preparat românesc foarte cunoscut a fost inclus pe lista celor mai bune feluri de mâncare din lume. Se află chiar pe locul doi.
:format(jpeg):quality(80)/wp-content/uploads/2025/02/cele-mai-bune-feluri-de-mancare.jpg?#)
Românii sunt renumiți pentru bucătăria lor savuroasă, așa că nu e surprinzător că un preparat tradițional se numără printre cele mai bune feluri de mâncare. Pe lângă gustul delicios, este și o alegere recomandată de nutriționiști datorită beneficiilor sale pentru sănătate.
Ciorba rădăuțeană, printre cele mai bune feluri de mâncare din lume
Românii își demonstrează din nou măiestria în bucătărie, cucerind gusturile internaționale cu preparatele lor tradiționale. Ciorba rădăuțeană și supa cu tăieței au fost incluse în top 10 cele mai bune supe de pui din lume, conform clasamentului realizat de TasteAtlas.
Aceste preparate nu doar că impresionează prin savoare, dar sunt și apreciate pentru echilibrul lor nutritiv și efectul reconfortant, consolidând reputația bucătăriei românești pe plan global.
Secretul supelor delicioase este carnea fiartă de câteva ore, după cum au dezvăluit bucătarii. În zona Banatului, supa clară de pui cu tăieței este un preparat emblematic.
Chef Călin Negru conduce bucătăria unui restaurant apreciat pentru rețetele tradiționale, unde zilnic se servesc peste 100 de porții la cererea clienților. „O supă bine gătită este o supă care fierbe undeva la 3-4 ore. Trebuie o carne bună, o carne grasă”, a menționat Călin Negru.
Supa de pui face minuni pentru sănătate
În Banat, se crede din vechime că o supă de pui bine făcută poate alunga orice boală. Știința vine să confirme acest lucru, arătând că aroma intensă joacă un rol esențial în efectele sale reconfortante.
Deși atunci când vine vorba de gust, mulți l-ar descrie ca fiind delicios. Însă experții au un alt nume pentru asta. Este vorba despre umami, acea savoare profundă și echilibrată, considerată a cincea senzație gustativă, alături de dulce, acru, sărat și amar.
„În supă regăsim atât proteine, cât și carbohidrați, care vin din tăiței, vitamine, minerale, din legume și colagen”, spune Olivia Micșa – nutriționist”, a dezvăluit nutriționistul Olivia Micșa.
Ciorba rădăuțeană, pe locul doi la nivel mondial
În topul celor mai bune feluri de mâncare, pe locul doi, se află chiar ciorba rădăuțeană. Thailanda ocupă primul loc în clasamentul celor mai bune supe de pui din lume. Iar lista este completată de preparate apreciate din Indonezia, Serbia, Polonia și Vietnam, scrie observatornews.ro.
Care este reacția ta?






