Trucul pentru un orez mult mai gustos. Secretul care face toată diferența
Detaliul care te ajută să transformi banalul orez într-un adevărat deliciu. Trucul simplu pe care nu multe gospodine îl cunosc.
:format(jpeg):quality(80)/wp-content/uploads/2025/06/secret-orez-gustos.jpg?#)
În ce constă, de fapt, secretul celui mai gustos orez. Detaliul care face mereu diferența, dar pe care multe gospodine îl ignoră. De acum încolo, doar așa îl vei găti.
Trucul care va schimba radical gustul orezului
La prima vedere, orezul poate fi un preparat lipsit de gust. Totuși, o simplă tehnică de gătit îl poate schimba radical și îl poate face mult mai aromat. Un chef cu experiență a dezvăluit că tot secretul constă în primii pași de gătire ai orezului.
De obicei, multe gospodine fierb orezul în apă. Chiar dacă nu este neapărat greșit, acest detaliu poate face ca preparatul să fie fad, fără gust. Dacă vrei să pui în farfurie cel mai delicios orez, trebuie neapărat să înlocuiești apa cu un alt ingredient.
Secretul celui mai bun orez este să îl fierbi în supă de pui, nu în apă simplă. Poate părea un pic mai complicat, dar rezultatul final va merita din plin. Supa de pui nu doar că va da savoare orezului, dar va oferi și un aport nutritiv preparatului, fiind bogată în vitamine, minerale și proteine.
”Acest ingredient comun din bucătărie oferă o aromă mai bogată, datorită conținutului de ierburi și condimente, transformând orezul într-un preparat mai gustos și satisfăcător. Supa de pui va face ca orezul tău să fie suculent, sărat și incredibil de aromat.” a spus Andrea Vaughan, fondatoarea site-ului Homemade for Elle, potrivit Express.
Cum gătești orezul în supă de pui
Orezul în supă de pui nu este deloc greu de preparat. Dacă ești vegetarian, trebuie să știi că poți înlocui supa de pui cu supă de legume, iar rezultatul va fi la fel de bun.
În primul rând, orezul trebuie gătit confirm instrucțiunilor de pe ambalaj. Acesta se pune într-o oală cu apă rece, iar ulterior, vei pune fie un cub concentrat de supă de pui, fie supă lichidă.
În momentul în care se atinge punctul de fierbere, va trebui să amesteci bine orezul ca să nu lipsească. Apoi, totul se lasă la fiert la foc mic pentru 15 – 20 de minute, până când boabele de orez devin moi.
Pentru un plus de gust, poți adăuga și alte ingrediente, precum unt, usturoi tocat sau rozmarim. Untul este recomandat dacă vrei ca orezul să aibă o textură mult mai pufoasă.
Care este reacția ta?






