Alimentele care își pierd gustul atunci când sunt ținute la frigider. Cum le depozitezi corect, de fapt
Produsele care își modifică gustul dacă sunt ținute în frigier. Cum se păstrează, în realitate, conform experților internaționali.
:format(jpeg):quality(80)/wp-content/uploads/2025/05/alimente-pe-rafturile-unui-frigider.jpg?#)
Specialiștii din domeniul alimentar vin cu sfaturi prețioase pentru a păstra savoarea produselor achiziționate de la magazin. Acestea sunt alimentele care își pierd gustul atunci când sunt ținute la rece, la frigider. În rândurile de mai jos afli cum le depozitezi corect, de fapt, pentru a le ține o perioadă lungă.
Alimentele care își pierd gustul dacă sunt ținute la frigider
Frigiderul este un electrocasnic care nu lipsește din nicio gospodărie. Are rolul de a păstra preparatele culinare și produsele cumpărate din comerț. Cu toate acestea, unele dintre acestea își modifică gustul dacă sunt păstrate la rece.
Printre alimentele care își pierd gustul se numără mierea. Produsul nu se ține niciodată la rece pentru că se poate cristaliza. Potrivit goodhousekeeping.com, mierea devine dură sau începe să aibă cocoloașe, ceea ce înseamnă că nu mai poate fi folosită.
Cel mai bun spațiu pentru a o depozita este un loc răcoros și întunecat, unde nu pătrund razele soarelui. În același clasament se află cafeaua, care își pierde proprietățile și aroma intensă. Se recomandă să se țină într-un borcan sau o pungă specială.
Pepenele, indiferent că este verde sau galben, își pierde gustul atunci când este ținut la frigider. În plus, se oprește procesul de coacere când se lasă la rece. Indicat ar fi să se păstreze în recipiente ermetice și să se consume în maximum 2-3 zile.
Cartofii cruzi și roșiile nu se țin la frigider
Experții din domeniul alimentar susțin că nu se păstrează la frigider nici cartofii cruzi. Studiile au demonstrat faptul că temperaturile scăzute modifică carbohidrații complecși cu amidon care se găsesc în compoziția acestora.
În felul acesta capătă un gust mai dulce, dar o textură ciudată când sunt preparați termic. Mai bine depozitați acest aliment într-un coș sau sertar, ventilat bine și departe de razele soarelui. De asemenea, specialiștii recomandă ca roșiile să nu fie ținute la frigider.
Grădinarii susțin că procesul de coacere și de dezvoltare continuă chiar și după ce au fost recoltate din grădină. Așadar, cel mai bine se lasă în coș, la temperatura camerei. Pâinea este un alt aliment care trebuie să stea departe de frigider.
Totodată, printre alimentele care își pierd gustul atunci când sunt ținute la frigider se află și avocado. Păstrarea la rece îl face să se oxideze mult mai repede. La fel ca și avocado, bananele nu se țin niciodată la rece.
În această situație se depozitează la temperatura camerei, pentru a permite coacerea corespunzătoare. Ceapa, usturoiul, busuiocul și ciocolată sunt, de asemenea, alimente care nu se păstrează la frigider.
Care este reacția ta?






