Alimentele pe care medicii neurologi nu le consumă niciodată. Mulți români le cumpără, deși pot fi periculoase

Alimentele pe care medicii neurologi le evită. Sunt consumate de mulți români, cu toate că reprezintă un pericol pentru sănătate.

Apr 26, 2025 - 10:00
 0  1
Alimentele pe care medicii neurologi nu le consumă niciodată. Mulți români le cumpără, deși pot fi periculoase

Medicii neurologi au enumerat alimentele pe care nu le-ar consuma niciodată. Unele dintre ele se află în dieta multor români, deși pot duce la probleme de sănătate în timp.

Alimentele pe care medicii neurologi nu le recomandă. De ce sunt periculoase

Pentru un stil de viață sănătos, dieta echilibrată și mișcarea regulată reprezintă lucruri esențiale. Cu toate acestea, multe persoane includ în alimentația lor produse care par inofensive, dar care nu fac bine deloc.

Alimentația are un rol foarte important pentru menținerea sănătății creierului, iar neurologii sunt foarte atenți la produsele pe care le consumă. Anumite alimente ar trebui evitate, chiar dacă par sănătoase.

Unul dintre produsele pe care nu este bine să le consumi este pudra proteică. Aceasta este consumată de persoanele care vor să scape de kilogramele în plus sau care vor să-și crească masa musculară.

Medicul neurolog Friederike Fabritius a tras un semnal de alarmă asupra acestui produs, spunând că “acești aditivi sunt cei care îmi dau cu adevărat de gândit când vine vorba de pudrele proteice, deoarece fac ravagii asupra microbiomului gastrointestinal.

Un microbiom intern sănătos și robust este atât de important pentru o sănătate excelentă a creierului, deoarece majoritatea neurotransmițătorilor noștri sunt produși în intestin”, potrivit g4food.ro.

De asemenea, cartofii prăjiți ar trebui eliminați din dietă, potrivit neurologului Pedram Navab. Acesta a explicat că “o dietă care încorporează alimente grase precum cartofii prăjiți poate deteriora vasele de sânge care alimentează creierul, cauzând tulburări cognitive”.

Margarina este un alt produs pe care medicii neurologi îl evită cu orice preț. Multe persoane o cumpără și o consumă aproape zilnic, ca un înlocuitor pentru unt, însă nu este un aliment sănătos.

De fapt, margarina conține grăsimi trans, care ar putea afecta vasele de sânge ale creierului. Potrivit studiilor, aceste grăsimi pot să crească riscul de demență.

Băuturile pe care nu ar trebui să le consumi

Băuturile răcoritoare carbogazoase se află pe lista produselor care nu sunt recomandate de către medicii neurologi. Dr. Shaheen Lakhan a declarat că “sucul este unul dintre cele mai rele alimente pentru sănătatea creierului”. Acesta are o concentrație ridicată de zaharuri simple, care duc la deteriorarea vaselor de sânge ce alimentează creierul.

“În timp, acest lucru privează creierul de combustibilii de care are nevoie pentru a funcționa, ducând la demență prematură și accidente vasculare cerebrale. În mod acut, zahărul provoacă, de asemenea, inflamații ale creierului, iritabilitate, proastă dispoziție și tulburări de somn”, a adăugat medicul.

Berea se numără și ea printre produsele pe care ar trebui să le eviți. Alcoolul din această băutură este, de fapt, o neurotoxină, potrivit dr. Bryan Ho. Aceasta poate fi dăunătoare pentru sistemul nervos, chiar și consumată în cantități moderate.

Nici cafeaua decofeinizată nu este un produs tocmai sănătos. Procesul de decofeinizare include solvenți chimici, care pot fi toxici. Printre aceștia se numără și clorura de metilen, care poate afecta dezvoltarea fătului în cazul femeilor însărcinate.

Sean Callan, neurolog și CEO al Ellipse Analytics, recomandă să scoți această băutură din alimentația ta. Dacă știi sigur că procesul de decofeinizare s-a realizat fără solvenți, atunci o poți consuma.

Care este reacția ta?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow