Băutura care accelerează arderea grăsimilor și reduce glicemia. E delicioasă și are efecte antiinflamatoare și antioxidante
Băutura delicioasă care accelerează arderea grăsimilor și contribuie la reducerea glicemiei. Puțini știu ce beneficii are pentru organism.
:format(jpeg):quality(80)/wp-content/uploads/2025/06/bautura-sanatoasa.jpg?#)
O băutură delicioasă, perfectă pentru vară, accelerează arderea grăsimilor și reduce glicemia. În plus, este recomandată și datorită efectelor antiinflamatoare și antioxidante.
Băutura delicioasă care accelerează arderea grăsimilor și reduce glicemia
Potrivit unui studiu realizat de Universitatea de Stat din Washington, publicat în revista Nutrients, s-a demonstrat că sucul de soc poate influența sănătatea metabolică.
Participanții la studiu, toți adulți supraponderali, au consumat zilnic, timp de o săptămână, 350 ml din această băutură. După această perioadă, au înregistrat o scădere de 24% a nivelului glicemiei, iar nivelul de insulină s-a redus cu 9%.
De asemenea, participanții la studiu au înregistrat și o creștere a oxidării grăsimilor nu doar în timpul meselor, ci și în timp ce efectuau exerciții fizice.
Dr. Patrick Solverson, cercetătorul principal, profesor asistent în cadrul Facultății de Medicină Elson S. Floyd (WSU), a ținut să scoată în evidență valoarea nutritivă a fructului, pe care nu multe persoane îl consumă.
“Socul este un fruct subestimat, atât din punct de vedere comercial, cât și nutrițional. Abia acum începem să îi recunoaștem valoarea pentru sănătatea umană, iar rezultatele sunt foarte promițătoare.
Mâncarea este medicament, iar știința începe să țină pasul cu această înțelepciune populară. Studiul nostru contribuie la tot mai multe dovezi că socul, folosit de secole ca remediu naturist, are multiple beneficii- nu doar metabolice, ci și prebiotice”, a spus specialistul, conform Surrey Live.
Ce au observat cercetătorii
Sucul de soc este sănătos datorită concentrației mari de antocianine, care sunt compuși vegetali naturali cu efecte antiinflamatoare și antioxidante, dar și antidiabetice.
Pentru ca o persoană să poată obține același nivel de antocianine ca în 160 ml de suc de soc, ar fi nevoie de aproximativ un kilogram de mure. În același timp, butura contribuie la reglarea glicemiei și stimulează arderea grăsimilor.
Cercetătorii au descoperit și o modificare pozitivă a microbiomului intestinal al participanților la studiu. Mai exact, s-a observat creșterea bacteriilor benefice și scăderea celor dăunătoare.
Având în vedere aceste schimbări, studiul efectuat de cercetători a arătat că sucul de soc consumat regulat poate susține sănătatea digestivă pe termen lung.
În mod tradițional, sucul de soc este cunoscut datorită efectelor pe care le are asupra sistemului imunitar. Socul este, însă, un superfruct cu multe beneficii pentru sănătate, așa cum reiese și din studiul menționat.
Care este reacția ta?






