Băutura pe care Mihaela Bilic o recomandă vara. Nu îngrașă și hidratează din plin organismul
Mihaela Bilic recomandă această băutură vara. Hidratează intens organismul, nu îngrașă și este plină de nutrienți esențiali.
:format(jpeg):quality(80)/wp-content/uploads/2025/06/bilic-suc.jpg?#)
Băutura pe care e bine să o bei vara e recomandată de numeroși nutriționiști, inclusiv de Mihaela Bilic. E bogată în antioxidanți, care luptă împotriva îmbătrânirii și a bolilor de inimă. Totodată, este plină și de nutrienți.
Băutura recomandată de Mihaela Bilic vara
Este vorba despre sucul de roșii. Deși la prima vedere nu pare prea tentant să bei așa ceva, dacă vei afla ce beneficii are, poate o să te gândești de două ori. Sucul de roșii nu doar că hidratează organismul.
Acesta este bogată în licopen, dar și în vitamina C și potasiu. Totodată, sucul de roșii are puține calorii și conține peste 95% apă. Astfel, poate fi alegerea cea mai sănătoasă în sezonul cald, spune Mihaela Bilic.
„Vreți hidratare și remineralizare cu o băutură răcoritoare și sănătoasă? Beți suc de roșii! Roșia este o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul de vară.
Are puține calorii, peste 95% apă, multe fibre și minerale, vitamina C și licopen- un pigment antioxidant cu efect anticancer, care protejează pielea de razele ultraviolete și de îmbătrânire”, susține medicul nutriționist Mihaela Bilic.
Ce beneficii are sucul de roșii
Băutura pe care e bine să o consumi vara nu trebuie consumată neapărat în cantități mari. Un singur pahar de 240 de ml furnizează organismului aproape necesarul zilnic de Vitamina C şi 22% din necesarul de Vitamina A.
Menționăm faptul că vitamina A menține sănătatea ochilor și e un antioxidant puternic care protejează celulele împotriva radicalilor liberi. Iar după cum spuneam anterior, sucul de roşii este bogat în magneziu şi potasiu, vitamine esențiale pentru buna funcționare a inimii.
Sucul de roșii conține și licopen. Concentrația sa poate crește însă în funcție de modul în care roșiile sunt preparate. Astfel, băutura pe care e bine să o bei vara poate fi inclusiv bulion, ori pastă de tomată nu neapărat suc de roșii rece.
„Valoarea nutritivă crește atunci când roșia este gătită. Iar licopenul se eliberează mai rapid dacă roșia este strivită/pasată, transformată în sos/piure. Concentrația de licopen crește de 8-10 ori în sosul de tomate și în bulion, față de roșia proaspătă, deci nu ezitați să consumați bulion, pastă de tomate, sos de roșii”, spune dr. Bilic.
Și studiile au confirmat beneficiile pe care consumul de roșii îl are asupra organismului. Cercetătorii din Finlanda, spre exemplu, au constatat că cei care au un aport crescut de licopen prezintă un risc de infarct mai scăzut cu 59%.
Care este reacția ta?






