Ce să folosești la ciorba de pui a la grec ca să-i dai cel mai bun gust. Secretul gospodinelor din Ardeal

Ingredientul care se adaugă în ciorba de pui a la grec pentru o savoare aparte. Trucul la care apelează femeile din Ardeal.

May 17, 2025 - 13:00
 0  1
Ce să folosești la ciorba de pui a la grec ca să-i dai cel mai bun gust. Secretul gospodinelor din Ardeal

Ciorba de pui a la grec este un preparat culinar savuros, dar sunt puține doamne cărora le iese preparatul ca la carte. Iată ce să pui în compoziția sa, astfel încât să-i dai cel mai bun gust. Află care este, de fapt, secretul gospodinelor din Ardeal.

Ce să folosești la ciorba de pui a la grec pentru un gust desăvârșit

Femeile din Ardeal au dezvăluit care este trucul pe care-l folosesc pentru un anumit fel de mâncare. Gospodinele din această regiune a țării noastre au împărtășit cu toată lumea rețeta de ciorbă de pui a la grec.

Ingredientul care nu lipsește din compoziție este unul de-a dreptul banal. Pentru o savoare aparte acestea apelează la smântână. Trucul lor susține că alimentul se amestecă cu gălbenușurile de la două ouă, conform libertatea.ro.

Acest fel de mâncare delicios și extrem de consistent se face dintr-un piept de pui și doi morcovi. În plus, pentru preparat se mai folosesc o ceapă, o ţelină, o mână de orez, o legătură de pătrunjel, sare și piper, în funcție de gust.

Bineînțeles, că nu lipsește smântâna, așa cum am menționat mai devreme, și două gălbenuşuri. Lămâia este un alt ingredient care se regăsește în ciorba de pui a la grec. Procesul de gătire nu este unul complicat și nici nu vei petrece mult timp în bucătărie.

Cum se face ciorba de pui a la grec ca în Ardeal

Ciorba de pui a la grec este un fel de mâncare savuros și sățios. Se poate servi la masa de prânz și este pe placul adulților, dar și a celor mici. Pentru a pregăti acest preparat culinar se pune prima oară la fiert pieptul de pui.

În apa în care fierbe carnea se adaugă sare și câteva boabe de piper. Când pieptul de pui este gata se strecoară supa. Se scoate carnea de pe oase și se spală bine legumele. Ulterior, se taie în cuburi cât mai mici și se pun la călit.

Legumele se călesc în două linguri de ulei de floarea soarelui, într-o tigaie. Când sunt suficient de gătite se adaugă peste supa strecurată. În aceeași oală se toarnă orezul și se lasă la fiert pentru o perioadă destul de scurtă.

Carnea pentru ciorba de pui a la grec se pune în oală abia atunci când legumele sunt fierte de ajuns. Preparatul culinar mai are nevoie de zeama de la o lămâie şi cele două gălbenuşuri amestecate cu smântână. Se servește caldă, cu pătrunjel mărunțit și alături de pâine.

Care este reacția ta?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow