Ce să nu pui niciodată în ciorba de pui. Ingredientul care poate strica întreaga rețetă
Încearcă să nu pui niciodată în ciorba de pui acest ingredient, oricât de tentant ar părea. Rezultatul nu va fi cel așteptat.
:format(jpeg):quality(80)/wp-content/uploads/2025/06/ciorba-de-pui-scaled.jpg?#)
E important să știi ce să nu pui în ciorba de pui. Un ingredient banal la prima vedere poate strica rețeta complet. Deși poți fi tentat să îl folosești, mai bine te gândești de două ori înainte să faci asta.
Ce ingredient să nu pui niciodată în ciorba de pui
Ciorba de pui este delicioasă. Poate fi preparată din carne de pui de casă, ori din comerț. Sunt gospodine care preferă să adauge diferite condimente, dar și o mulțime de legume pentru un gust mai deosebit.
Adevărul este că fix unele condimente pot ajunge să strice întreaga rețetă. Astfel, cel mai bine ar fi să nu pui niciodată în ciorba de pui ierburi de Provence. Dacă te gândești că vei obține un gust mai aromat, rezultatul s-ar putea să fie altul.
Într-adevăr, ierburile de Provence dau un gust aparte altor preparate. Acest condiment e utilizat în fripturi, tocănițe și în același timp se mai adaugă în sosuri de pizza ori paste. Nu trebuie însă adăugat niciodată în ciorbă.
Ce sunt ierburile de Provence, de fapt
Ierburile de Provence sunt practic acel amestec format din rozmarin, cimbru, oregano, busuioc, măghiran și uneori lavandă. Le găsești în comerț, sub diferite forme, iar aroma lor este cu adevărat una puternică.
Iar în ultima vreme tot mai multe gospodine au început să folosească aceste condimente. Unele se limitează strict la fripturi ori garnituri, în timp ce altele obișnuiesc să adauge ierburile aromate și în ciorbă.
Specialiștii culinari spun însă că aceste condimente nu au ce căuta într-o astfel de ciorbă tradițională. Ele o să înlocuiască complet gustul pe care îl știm de când eram mici. Astfel, la final, ciorba s-ar putea să nu fie cum ne-am fi așteptat.
Ce condimente e bine să adaugi în ciorba de pui
Și totuși pe ce condimente te poți baza dacă vrei într-adevăr o ciorbă de pui tradițională. Specialiștii culinari recomandă leuștean, dar și pătrunjel proaspăt. Acestea pot fi adăugate la final și aduc aminte de gustul copilăriei.
În același timp, din ciorba de pui nu trebuie să lipsească piperul, foile de dafin, ori sarea grunjoasă. Acestea sunt ingredientele care oferă acel gust autentic al ciorbei după care multe persoane tânjesc.
Ciorba de pui are și beneficii pentru organism, astfel că poate fi consumată regulat. Aceasta este bogată în proteine ușor digerabile, care sprijină refacerea organismului și imunitatea. În același timp, ea conține vitamine și minerale din legume și oase, benefice pentru oase și articulații.
Hidratează și încălzește, fiind ideală când ești răcit sau slăbit. Iar spre deosebire de alte preparate, ciorba de pui e ușoară pentru stomac, ajutând digestia și oferind sațietate fără multe calorii.
Care este reacția ta?






