Ce să nu pui niciodată în ciorbă la fiert prima oară. Greșeala care îți poate ruina întreaga rețetă

Ce nu ar trebui să pui niciodată în ciorbă la fiert prima oară. Multe persoane fac această greșeală și pot distruge toată rețeta.

May 29, 2025 - 11:30
 0  1
Ce să nu pui niciodată în ciorbă la fiert prima oară. Greșeala care îți poate ruina întreaga rețetă

Există un ingredient pe care nu ar trebui să-l pui în ciorbă la fiert prima oară, altfel îți va distruge toată rețeta. Pentru acest fel de mâncare, e important să ții cont de câteva sfaturi.

Ingredientul pe care să nu-l pui niciodată în ciorbă la fiert prima oară

Ciorba este un fel de mâncare preferat de mulți români, mai ales la masa de prânz. Există mai multe tipuri, cum ar fi ciorba de legume, de vită sau de pui, dar și altele, în funcție de preferințele fiecărei persoane.

Chiar dacă este un fel de mâncare ce poate fi preparat după bunul plac, există anumite detalii care ar trebui luate în calcul, cum ar fi ordinea în care anumite ingrediente se adaugă în oală.

Atunci când faci ciorbă, aceasta nu se prepară prin aruncarea tuturor legumelor în oală, deodată. Ordinea în care sunt adăugate contează foarte mult, întrucât nu trebuie fierte prelungit, în același timp, altfel masa poate fi una apoasă.

În plus, dacă adaugi toate legumele deodată, acestea nu vor avea formă și gust și chiar își vor pierde nutrienții. Din acest motiv, trebuie să începi cu legumele aromatice atunci când faci ciorbă.

Adaugă mai întâi ceapa, țelina, usturoiul, morcovul și păstârnacul. Nu uita că acestea ar trebui sotate în ulei sau în untură pentru câteva minute, pentru a elibera zaharurile naturale. Totodată, vei obține un gust delicios.

După aceea, în oală ar trebui să adaugi cartofii, morcovul și rădăcina de pătrunjel, care trebuie fierte la foc mic. Nu este recomandat să le lași să clocotească prea tare, altfel se vor sfărâma.

În ultimele 10 – 15 minute de fierbere, se adaugă ardeiul gras, dovlecelul, mazărea și fasolea verde. Acestea nu trebuie adăugate de la început pentru că vor deveni o pastă fără aromă.

Roșiile sau bulionul nu trebuie adăugate de la început în ciorbă. Deși multe persoane fac acest lucru, este o greșeală. Acidul roșiilor va întări legumele, iar procesul de gătire va fi încetinit. În schimb, poți să adaugi roșiile numai după ce restul ingredientelor sunt fierte aproape în totalitate., notează realitatea.net.

Cum se fierbe corect ciorba

O greșeală pe care o fac multe persoane atunci când prepară ciorba este fierberea acestea în foc de înăbușire. Acest preparat nu ar trebui să fiarbă în clocot, ci e nevoie să bolborosească ușor. Din cauza clocotului puternic, ingredientele se vor usca, iar aromele nu se vor menține așa cum ar trebui.

Sare este un ingredient foarte important pentru ciorbă, care ar trebui gustată constant pe parcursul gătirii. Dacă nu ai un stoc de supă sau bulion de calitate, e mai bine să adaugi apă simplă. Supa la plic nu este recomandată.

Pentru un gust final delicios și aromat, e nevoie de legume proaspete, ierburi și condimente. Dacă ții cont de toate aceste recomandări, vei obține o ciorbă delicioasă.

Care este reacția ta?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow