Ce să pui în făina pentru șnițel ca să iasă pufos și gustos. Ingredientul banal care schimbă complet textura preparatului
Ingredientul banal care trebuie adăugat în făina pentru șnițel. Va schimba complet textura preparatului, care va fi pufos și delicios.
:format(jpeg):quality(80)/wp-content/uploads/2025/06/snitel-ingredient.jpg?#)
Află ce ingredient ar trebui să adaugi în făina pentru șnițel dacă vrei să iasă cât mai pufos și mai gustos. Textura preparatului va fi schimbată complet.
Ce trebuie să adaugi în făina pentru șnițel pentru a ieși pufos și gustos
Șnițelul se numără printre cele mai apreciate feluri de mâncare care se prepară rapid, folosind doar câteva ingrediente. Indiferent dacă faci șnițele de pui sau de porc, metoda de preparare este aceeași, însă poți adăuga anumite ingrediente dacă vrei să-ți iasă delicioase și pufoase.
În timp ce unele gospodine folosesc metoda clasică de preparare a șnițelelor, adică în tigaie, altele preferă varianta la cuptor, unde se utilizează mai puțin ulei.
Indiferent de metoda folosită, există un ingredient simplu pe care este bine să-l adaugi în făina pentru șnițele, care vor fi mult mai delicioase. Așa vei obține un preparat crocant, dar fraged la interior.
Acest preparat se găsește în diverse țări în diferite variante. În Austria și în Germania, este cunoscut ca șnițel. Clasicul “Wiener Schnitzel” se prepară cu carne de vițel. Fiecare gospodină poate alege carnea pentru șnițel după bunul plac. Aceasta poate fi de vită, de pui, de porc și de curcan.
De asemenea, pentru a prepara niște șnițele delicioase și crocante, este important să adaugi un ingredient banal în făina pentru acestea. Este vorba despre sare. Totodată, se mai adaugă și piper.
Mai poți să adaugi și alte condimente sau ierburi aromatice, în funcție de gust. De exemplu, pulberea de ceapă și usturoi reprezintă o opțiune foarte bună, la fel ca paprika, notează playtech.ro.
În cazul în care vrei un șnițel mai picant, poți opta pentru puțin ardei iute. Condimentele precum busuioc, oregano, cimbru, chimion, curry sau boia de ardei sunt opțiuni la fel de potrivite pentru o aromă puternică.
Rețeta pentru șnițele aromate și delicioase
Pentru a prepara șnițele delicioase, ai nevoie de 4 cotlete de piept de pui de 100 g, sare și piper negru, 1/4 cană de amidon de porumb și de 2 ouă.
Mai trebuie să adaugi 1 – 1/2 linguri de muștar Dijon, o cană de pesmet panko sau obișnuit, 1/3 cană de parmezan proaspăt ras și 3 linguri de ulei de măsline. Opțional, mai poți folosi pătrunjel italian proaspăt tocat pentru garnitură, dar și felii de lămâie.
Bucățile de piept de pui se condimentează, pe ambele părți, cu sare și piper. Se aranjează trei boluri separate, puțin adânci, în care adaugi amidonul de porumb, ouăle și muștarul bătute împreună. Pesmetul și parmezanul se amestecă împreună.
Se tăvălesc bucățile de carne în amidon de porumb și se scutură excesul. Se scufundă, apoi, în amestecul de ouă și trebuie să te asiguri că sunt acoperite. Se trec apoi în amestecul de pesmet. Se transferă pe farfurie, apoi se apasă ușor cu vârful degetelor, pentru ca panko să adere.
Într-o tigaie mare, la foc mediu – mare, se încălzesc trei linguri de ulei. Atunci când uleiul devine foarte fierbinte, se adaugă carnea. Poți găti șnițelele în două reprize, pentru a nu adăuga prea multe în tigaie.
Șnițelele trebuie gătite timp de 2 minute pe prima parte, apoi se întorc și se gătesc pentru alte 2 minute. Se transferă, apoi, pe o farfurie tapetată cu hârtie absorbantă pentru ca șnițelele să se scurgă.
Dacă mai ai de adăugat un alt lot de șnițele, mai poți pune ulei în tigaie dacă e necesar. Șnițelele se așază pe farfurie și se presară pătrunjel tocat, alături de felii de lămâie. Poftă bună!
Care este reacția ta?






