Ce să pui în laptele de pasăre ca să-ți iasă mai bun ca prăjiturile de la cofetărie. Un ingredient banal îi dă din plin savoare

Ingredientul secret care nu trebui să îți lipsească din rețeta de lapte de pasăre. Doar așa vei reuși să obții un desert delicios.

May 13, 2025 - 08:30
 0  1
Ce să pui în laptele de pasăre ca să-ți iasă mai bun ca prăjiturile de la cofetărie. Un ingredient banal îi dă din plin savoare

Cum poți prepara cel mai delicios lapte de pasăre. Acest desert simplu de făcut îi va cuceri pe toți dacă vei folosi un ingredient secret. Este asul din mânecă al multor gospodine.

Laptele de pasăre, un desert rapid și delicios

Laptele de pasăre este unul dintre cele mai simple și delicioase deserturi. Deși este cunoscut ca fiind românesc, acest desert este original din Franța, acolo unde poartă numele de île flottante.

În România, laptele de pasăre este un desert foarte popular. Acesta a început să devină faimos în perioada interbelică, atunci când era preparat de către gospodinele care erau atras de influențele franțuzești. În prezent, laptele de pasăre este considerat un adevărat deliciu și este apreciat pentru textura rafinată și lejeră.

Dacă vrei să prepari cel mai bun lapte de pasăre, ai nevoie de 400 ml suc de portocale, 2 albușuri, 120 de grame de zahăr, 30 de grame de amidon și un praf de sare. De pe listă nu are cum să lipsească ingredientul secret și anume, coaja de portocală. Aceasta va da un gust aparte desertului, care va primi numai complimente din partea celor dragi.

Lapte de pasăre, rețeta pas cu pas

Pentru început, te vei ocupa de sos. Cele 80 de grame de zahăr se amestecă cu amidonul, iar peste se toarnă 400 ml de suc. Sosul se pune la fiert timp de un minut, apoi se lasă la răcit.

Între timp, te vei ocupa de găluștele de albuș. Vei începe prin a mixa albușurile cu zahărul și sarea timp de un minut. Separat, vei pune apa la fiert, iar în momentul în care începe să clocotească, poți pune găluștele de albuș.

Pentru a avea o formă perfectă, este recomandat să te folosești de două linguri. Găluștele se pun în apa clocotită și se întorc cu grijă pe ambele părți. După ce sunt gata, găluștele de albuș se pun pe farfurie.

Peste găluște se va pune sosul care a stat la răcit, iar totul se va orna cu coajă de portocală. Poftă bună!

Care este reacția ta?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow