Ce să pui în pasca cu brânză dulce ca să fie vedetă pe masa de Paște. Costă în jur de 6 lei și dă o savoare unică

Ce ingredient să adaugi în pasca cu brânză dulce. Costă în jur de 6 lei, iar desertul va fi mult mai savuros. Cei dragi îl vor aprecia la masa de Paște.

Apr 17, 2025 - 12:30
 0  0
Ce să pui în pasca cu brânză dulce ca să fie vedetă pe masa de Paște. Costă în jur de 6 lei și dă o savoare unică

Pasca cu brânză dulce este desertul pe care mulți români îl au la masa de Paște. Pentru a-i da o savoare unică, poți folosi un ingredient ieftin, cu ajutorul căruia desertul va fi delicios.

Ingredientul pe care să-l pui în pasca cu brânză dulce. Toată lumea va adora acest desert de Paște

Paștele este peste doar câteva zile, iar românii se pregătesc cu mare atenție pentru această sărbătoare. În această perioadă, se vopsesc ouăle și se pregătesc preparatele tradiționale, cum ar fi drobul sau friptura de miel.

Nici deserturile nu vor lipsi de la masa de Paște. Românii prepară cozonac, dar și pască pentru a le consuma de Învierea Domnului, alături de cei dragi. Cozonacul poate avea diverse arome și umpluturi, iar pasca poate fi preparată cu aluat, dar și fără.

Dacă vrei să faci o pască pe care apropiații o vor adora la masa de Paște, este important să respecți lista de ingrediente și recomandările de preparare. Un anumit ingredient îi poate oferi acestui desert o savoare unică.

Este vorba despre stafide, pe care le poți achiziționa la pungă, din orice supermarket. O pungă costă în jur de 6 lei, iar pasca cu brânză dulce va fi mult mai aromată dacă folosești stafidele.

Pentru această rețetă de pască, ai nevoie de 200 g zahăr, 200 g unt, 25 g drojdie, coajă de lămâie şi portocală, 1 kg brânză de vaci, 2 linguri smântână și două linguri de făină.

Lista ingredientelor pentru pasca cu brânză dulce mai include și 4 ouă, 250 g zahăr, 200 g stafide, 2 pliculețe de zahăr vanilat, un praf de sare, 60 ml lapte și 300 g făină.

Cum se prepară pasca

Făina se pune într-un bol, apoi se face un gol în mijloc și se adaugă ouăle, maiaua pregătită din drojdie, lapte și puțin zahăr. Se frământă, adăugându-se toate ingredientele rețetei. Se obține un aluat de cozonac, apoi se lasă să crească lângă o sursă de căldură.

Într-un alt bol se pun, separat, brânza de vaci, smântâna, zahărul, coaja de lămâie și portocală, un praf de sare, dar și făina, zahărul vanilat și ouăle. Toate ingredientele se amestecă cu ajutorul unui mixer. La final, se vor adăuga stafidele.

După ce a crescut aluatul, foaia obținută se pune într-o tavă unsă cu unt. Cu mâna se formează, pe planșetă, un sul răsucit de grosimea unui deget, apoi se taie în două. Cele două bucăți se vor întinde cu ajutorul unui sucitor, potrivit retete.unica.ro.

În tava unsă cu unt se așază prima foaie, apoi se toarnă compoziția de brânză și se acoperă cu cealaltă foaie. Se presară ușor, ca să nu iasă brânza. Se pune la cuptor, la o temperatură potrivită, care trebuie să fie aceeași pe tot parcursul procesului de coacere.

După ce pasca s-a copt, se lasă să se răcească la temperatura camerei timp de câteva ore. Se pudrează cu zahăr și se poate servi ornată cu frunzulițe de mentă, în funcție de preferințe.

Care este reacția ta?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow