Ce să pui în tiramisu pentru un gust deosebit. Ingredientul pe care îl folosește Cătălin Scărlătescu
Dacă vrei să te bucuri de un gust deosebit la tiramisu, e important ce pui în el. Cătălin Scărlătescu folosește un ingredient secret.
:format(jpeg):quality(80)/wp-content/uploads/2025/06/tiramisu.jpg?#)
Cătălin Scărlătescu dezvăluie ce să pui în tiramisu dacă vrei un gust deosebit. Un ingredient la care poate nu te-ai gândit până acum nu doar că schimbă textura preparatului, dar îi dă o aromă aparte.
Ingredientul folosit de Cătălin Scărlătescu pentru un tiramisu cu gust deosebit
Cel mai probabil toată lumea a gustat la un moment dat tiramisu. Rețeta este una cât se poate de simplă, iar gustul este unul într-adevăr delicios. Dacă vrei însă ceva mai aparte, poți să înlocuiești unul dintre ingrediente.
Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai apreciați bucătari din România. Dincolo de faptul că este jurat la MasterChef, acesta are și propriul restaurant, unde clienții se pot bucura de o mulțime de preparate.
Totuși, bucătarul vine constant și cu numeroase sfaturi culinare. La un moment dat el a dezvăluit și ingredientul pe care-l folosește pentru a obține un tiramisu cu un gust ceva mai deosebit.
Cu ce înlocuiește bucătarul pișcoturile în tiramisu
Cătălin Scărlătescu spune că alge să înlocuiască pișcoturile cu pricomigdale. Rezultatul? Un gust ceva mai crocant, dar și mult mai aromat. Totodată, bucătarul a explicat și cum le pregătește.
Astfel, pricomigdalele sunt înmuiate în cafea rece, care la rândul ei este aromatizată cu un lichior de migdale. Astfel, tiramisu nu doar că va avea un gust mai deosebit, dar și o textură diferită.
„Pentru această reţetă, eu înlocuiesc pişcoturile cu pricomigdale. Am descoperit că pricomigdalele oferă o aromă deosebită și se potrivesc perfect în această rețetă. Le înmoi în cafea rece, aromatizată cu lichior Amaretto Disaronno, pentru un plus de profunzime”, a dezvăluit la un moment dat chef Cătălin Scărlătescu.
Cât despre cremă, bucătarul utilizează 6 gălbenușuri bătute cu 6 linguri de zahăr tos până ce granulele dispar complet. Ulterior acesta pune mascarpone, pentru o consistență fină.
Mai departe, pricomigdalele însiropate se așază în straturi, la fel ca și pișcoturile tradiționale, alternând cu crema, iar la final totul este acoperit cu un strat generos de cacao. Evident, desertul trebuie să stea la rece câteva ore înainte de a fi savurat.
Care este reacția ta?






