Ce să pui peste carne când o gătești pe grătar. Așa îți va ieși cea mai suculentă friptură

Condimentele ce nu trebuie să lipsească de pe carnea pentru grătar. În felul acesta te vei bucura de cea mai delicioasă friptură.

May 1, 2025 - 14:30
 0  1
Ce să pui peste carne când o gătești pe grătar. Așa îți va ieși cea mai suculentă friptură

Ziua de 1 mai este ideală pentru a fi petrecută în natură, cu prietenii, la un grătar. Bucătarii cu experiență în domeniu spun ce să pui peste carne când o gătești în acest mod. Așa îți va ieși cea mai suculentă friptură pe care o vei savura pe îndelete.

Ce trebuie să pui pe carnea preparată la grătar

Carnea pe grătar va sfârăi în multe gospodării din România pe 1 mai, dar și în spațiile special amenajate. Cu siguranță, românii vor ieși din casă pentru a se bucura de această zi frumoasă alături de persoanele dragi.

Pentru a avea parte de un moment reușit este foarte important să știi ce trebuie să pui pe alimentele preparate în acest fel. Indiferent că pregătești pește, pui sau legume trebuie să ții cont de câteva sfaturi utile.

Unul dintre acestea este legat de ingredientele care se folosesc. E foarte important ca produsele din carne să se lase înainte de a fi puse pe grătar într-un amestec de condiment. Se lasă la marinat în ulei de măsline și usturoi, potrivit retetesivedete.ro.

De asemenea, se folosesc ierburi aromatice, cum ar fi rozmarinul și cimbrul. Nu trebuie să lipsească sarea, piperul și zeama de lămâie. Carnea pentru grătar se lasă în această compoziție peste noapte, în frigider, sau cel puțin două ore.

Mai mult, bucătarii recomandă să se lase carnea la temperatura camerei înainte de a fi pusă pe grătarul încins. În aceeași notă, specialiștii spun că este bine ca preparatele din carne să fie tăiate cât mai subțire pentru a se găsi rapid și uniform.

Trucuri pentru un grătar reușit

Friptura suculentă iese perfectă atunci când se ține cont de câteva trucuri simple. Pentru un preparat reușit este esențial să se încălzească grătarul timp de 10-15 minute. În acest interval se ard toate resturile de lemne și cărbuni.

Ulterior, grătarul se curăță cu o perie de sârmă. Unii oameni folosesc o ceapă albă pentru a da o aromă plăcută produselor din carne. Sucul acestei legume creează o peliculă antiaderentă. Totodată, pentru un gust autentic trebuie să aveți la îndemână un pulverizator cu apă.

Care este reacția ta?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow