Cum au fost surprinși mai mulți urși într-o pădure din Piatra Craiului: ”Îl imită pe celebrul Baloo!” Imaginile au devenit virale. Video

Cum au fost surprinși mai mulți urși într-o pădure din România. Imaginile publicate de Romsilva au devenit rapid virale.

Jul 1, 2025 - 18:00
 0  0
Cum au fost surprinși mai mulți urși într-o pădure din Piatra Craiului: ”Îl imită pe celebrul Baloo!” Imaginile au devenit virale. Video

Mai mulți urși au fost surprinși de camerele de luat vederi într-o ipostază haioasă într-o pădure din Parcul Național Piatra Craiului. Imaginile cu urșii care se scarpină tacticos de trunchiurile copacilor, exact ca celebrul Baloo din „Cartea Junglei”, au devenit virale pe rețelele de socializare și au adunat deja peste 3.500 de vizualizări.

Cum au fost surprinși mai mulți urși într-o pădure din România. Imaginile au devenit virale

Filmulețul a fost publicat de Romsilva care explică ce reprezintă, de fapt, gestul animalelor de a se scărpina de copaci. „Scărpinatul de coaja arborilor este amuzant, dar în același timp este un gest cât se poate de practic și are un dublu rol pentru urși. În primul rând, îi scapă de paraziți și, în același timp, își marchează teritoriul, ceilalți urși simțind imediat, cu simțul lor olfactiv foarte dezvoltat, mirosul lăsat pe arbori”, au transmis aceștia pe contul de socializare.

Potrivit sursei citate, urșii se plimbă foarte mult prin păduri, în căutarea hranei. Aceste animale au centrul mirosului de cinci ori mai dezvoltat decât al omului și mii de receptori în zona nazală. Tocmai de aceea, orice urmă olfactivă este rapid detectată, inclusiv cea lăsată pe scoarța copacilor prin scărpinare.

De ce se scarpină urșii de copaci

„Urșii au habitatul în pădurile întinse de munte și cele dese din zonele deluroase. În căutarea hranei, urșii fac deplasări lungi, folosindu-și toate simțurile, în special cel olfactiv, foarte dezvoltat.

Urșii au centrul mirosului din creier de cinci ori mai dezvoltat decât cel al omului și mii de receptori ai mirosului în zona foselor nazale. Hrana lor este predominant vegetală, dar se hrănesc și cu pești, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte”, se mai arată în postarea Romsilva.

Filmarea a fost realizată într-o zonă protejată din Parcul Național Piatra Craiului, care se întinde pe o suprafață de 14.800 de hectare, în județele Brașov și Argeș. Dintre acestea, peste 6.000 de hectare sunt păduri strict protejate, în care animalele trăiesc liniștite.

Panică în Râmnicu Vâlcea. Un urs a intrat în curtea unor oameni și le-a ucis animalele

Un urs a pătruns într-o curte din Râmnicu Vâlcea și a atacat mai multe animale, omorând un ied și rănind alți doi. Proprietarii au alertat autoritățile, însă până la sosirea jandarmilor, ursul plecase. Incidentul a avut loc sâmbătă seară, în zona Dealul Malului, fiind semnalat printr-un apel la 112, după ce animalul a fost văzut în apropierea locuințelor din cartier.

La fața locului au ajuns echipaje de jandarmi care au confirmat că ursul a produs pagube într-o gospodărie. Din fericire, animalul nu a rănit oameni, însă a ucis animale. Jandarmii au patrulat ore bune în zonă, în caz că animalul revenea. Oamenii sunt sfătuiți să nu se aventureze în zone împădurite, mai ales noaptea, și să nu lase hrană sau resturi la îndemâna animalelor sălbatice.

Care este reacția ta?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow