Cum îți dai seama dacă s-a stricat carnea din frigider, fie ea crudă sau gătită. Trucul simplu pe care inclusiv bucătarii din restaurante se bazează

Trucul simplu prin care poți să îți dai seama dacă s-a stricat carnea din frigider, crudă sau gătită. Bucătarii din restaurante sunt atenți la acest detaliu.

May 21, 2025 - 11:00
 0  1
Cum îți dai seama dacă s-a stricat carnea din frigider, fie ea crudă sau gătită. Trucul simplu pe care inclusiv bucătarii din restaurante se bazează

Pentru a verifica dacă s-a stricat carnea din frigider, există un truc pe care îl poți pune în aplicare. Trebuie doar să verifici anumite detalii înainte să o gătești.

Cum știi dacă s-a stricat carnea din frigider, crudă sau gătită

Atunci când carnea este păstrată în frigider sau în congelator, procesul de alterare este încetinit. Chiar dacă este ținută la rece, carnea se poate deteriora oricum, mai ales dacă nu este depozitată corespunzător sau dacă este păstrată prea mult timp.

Carnea de pasăre, carnea roșie și fructele de mare pot prezenta diverse semne de alterare. Trebuie să acorzi atenție mirosurilor neplăcute, să analizezi culoarea sau textura în funcție de tipul de carne, apoi să iei măsuri pentru ca aceasta să nu se altereze prea ușor.

În cazul în care nu știi sigur dacă că feliile de carne sunt alterate, e mai bine să le arunci pentru a evita să iei diverse bacterii. Trebuie să ai grijă la trei aspecte, printre care și mirosul, care te poate ajuta imediat să vezi dacă s-a stricat carnea. Mirosul cărnii alterate este unul înțepător și îți vei da seama imediat că aceasta nu mai este bună.

De asemenea, carnea stricată are o textură distinctă și poate fi lipicioasă atunci când o atingi, semn că nu mai trebuie să o mănânci. De asemenea, iar culoarea va fi diferită în funcție de tip. Este important să știi și care este culoare obișnuită a cărnii crude.

De exemplu, în cazul păsărilor de curte, culoarea cărnii variază de la alb-albăstrui până la galben. Carnea crudă de porc poate avea o culoare cenușie-roz, în timp de carnea de vită măcinată poate varia de la roșu aprins la roșu violet, până la roșu maroniu.

Dacă observi că vreun tip de carne capătă o culoare verde sau maro-verzuie, atunci ar trebui să o arunci, pentru că este, cu siguranță, alterată, notează playtech.ro.

Sfaturi de urmat atunci când bănuiești că s-a stricat carnea

Carnea se numără printre cele mai consumate alimente se potrivește cu numeroase garnituri. Multe persoane nu își dau seama dacă aces aliment este alterat.

Înainte și după ce atingi carnea crudă, este important să-ți speli întotdeauna mâinile. În plus, dacă ambalajul cărnii este rupt, evită să o consumi. Dacă lichidele se scurg din ambalaj, carnea ar trebui aruncată.

Dacă bănuiești că s-a alterat carnea, nu ar trebui să o gătești. În cazul în care ești la restaurant și îți este servită carne stricată, nu ezita să o trimiți înapoi.

Nu este indicat să guști din carne pentru a verifica dacă este stricată, pentru că te poți alege cu toxiinfecții alimentare, chiar dacă este vorba despre o cantitate mică.

Verifică întotdeauna aspectul și textura cărnii, dar și termenul de valabilitate. Mirosul este, de asemenea, foarte important și îți poate indica alterarea. Dacă este posibil, verifică și cât timp a stat carnea în frigider.

Care este reacția ta?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow