Cum poți prepara cea mai bună băutură a sezonului. Gustul ei îți va aminti de copilărie
Băutura simplă, ideală pentru zilele toride de vară. Se prepară rapid din câteva ingrediente, iar gustul său este o adevărată întoarcere în copilărie.
:format(jpeg):quality(80)/wp-content/uploads/2025/06/socata-de-vara.jpg?#)
Cea mai simplă și mai delicioasă băutură de sezon. Se prepară rapid acasă, iar gustul ei te va duce cu gândul direct la copilărie. De ce ingrediente ai nevoie pentru a prepara acest răsfăț răcoritor de vară.
Băutura revigorantă de vară care a redevenit populară
Vara este sezonul fructelor, dar și al florilor din care se pot prepara unele dintre cele mai delicioase și răcoritoare băuturi. Socul a început să fie din nou popular, iar marile restaurante au multe băuturi pe bază de flori de soc.
În trecut, socul era folosit pentru a face socată. Această băutură cu gust de copilărie se mai prepară și astăzi de către nostalgici. De-a lungul timpului, socul a reușit să se reinventeze. De la rețeta tradițională, sucul de soc a ajuns să ocupe un loc special în meniul de cocktailuri al restaurantelor.
Totuși, în zonele rurale unde tradiția este păstrată la loc de cinste, rețeta veche de suc de soc este baza. Gospodinele prepară în fiecare an acest deliciu la pahar, iar ingredientele nu sunt deloc numeroase. Gustul este de-a dreptul inconfundabil.
Cum poți prepara cel mai bun suc de flori de soc
Pentru a face cel mai bun suc de flori de soc, ai nevoie de flori de soc fără frunze, coajă de lămâie, apă, zahăr, dar și câteva felii de lămâie tăiate cu tot cu coajă. Toate ingredientele se pun într-un borcan și se acoperă cu un tifon sau un capac pus lejer. Este important ca borcanul să nu fie închis ermetic, deoarece are nevoie de aer pentru a fermenta.
Amestecul se lasă la macerat pentru 2-4 zile. În tot acest timp, este recomandat să guști zilnic socata, pentru a-ți da seama când este gata. În momentul în care gustul este ușor acidulat și aromat, socata este numai bună de servit.
Sucul de flori de soc se transferă din borcan în sticle și se va păstra la frigider. Această băutură va continua să fermenteze, așa că este recomandar să nu închizi ermetic sticlele.
Siropul de soc, bază pentru cocktailuri
În restaurante, siropul de soc este vedetă. Acesta se folosește pentru a prepara unele dintre cele mai bune cocktailuri. Printr ele se numără Hugo sau Eden Gin, două băuturi pe care doamnele le comandă mai mereu. Prețul unui singur pahar de cocktail pornește de la 30 de lei.
Florile de soc nu sunt folosite doar pentru a face suc sau sirop, ci au ajuns și ele vedete în laboratoarele de patiserie. Aromate și parfumate, acestea sunt folosite în compoziția diverselor prăjituri, pentru un gust mai fresh.
Care este reacția ta?






