Cum să faci compot de căpșuni. Rețeta e simplă și nu conține conservanți
Ce trebuie să știi dacă vrei să ai în cămară compot de căpșuni. Preparatul se face extrem de ușor și nici nu are conservanți.
:format(jpeg):quality(80)/wp-content/uploads/2025/06/un-borcan-cu-compot-de-capsuni.jpg?#)
Vara este sezonul ideal pentru a pune la păstrare legumele și fructele care se găsesc în piață. Tu știi cum să faci compot de căpșuni? Gospodinele care au încercat spun că rețeta este simplă și nu conține conservanți. Se face din ingrediente banale.
Cum să faci compot de căpșuni
Cămara este un spațiu care este încărcat cu diverse borcane pline cu bunătăți. Printre acestea se numără murăturile, varza, dar și recipiente care au în interior produse dulci și cu multe vitamine. Unul dintre acestea este compotul de căpșuni.
Tot ce trebuie să știi dacă vrei să îl ai pentru iarnă este că preparatul se face extrem de ușor. Și unde mai pui că nici nu conține conservanți. În plus, are în compoziția sa doar trei ingrediente simple și la îndemâna tuturor.
Se face din fructe, zahăr și apă. Timpul de preparare nu este unul foarte mare. În plus, rețeta poate fi dusă la bun sfârșit de toată lumea, de la mic la mare. Tot ce trebuie să faci este să te asiguri că ai căpșuni proaspete și sănătoase.
Pașii de urmat pentru compotul de căpșuni
Gospodinele explică cum se face, de fapt, compotul de căpșuni. Acestea spun că nu este o rețetă complicată, deși fructele sunt foarte sensibile și se pot strica destul de ușor. În primul rând, se îndepărtează codițele.
În al doilea rând, se spală foarte bine sub un jet de apă rece. Fructele se aranjează cu mare grijă în borcane care au fost sterilizate în prealabil. E foarte important să nu fie pline recipientele, ci aproximativ trei sferturi.
Ulterior, în fiecare borcan se pun trei sau patru lingurițe de zahăr, în funcție de gustul fiecărei persoane. Apoi, compotul de căpșuni are nevoie de o cantitate suficientă de apă. Se pun capacele și se închid ermetic înainte de a se fierbe într-o oală pe fundul căreia stau câteva prosoape de bucătărie.
Se folosește acest truc pentru nu se sparge borcanele în timp ce fierb. De asemenea, între ele trebuie să existe o oarecare distanță. Se toarnă apă în oală care trebuie să ajungă până la capacul borcanelor și se lasă pe aragaz.
Compotul de căpșuni fierbe la foc mare până când apa în clocot. După această etapă gospodinele da focul mai mic și lasă borcanele să fiarbă 40 – 45 de minute. La final, se lasă să se răcească în apa în care au fiert.
Care este reacția ta?






