Cum se fac faimoasele șnițele poloneze acasă. Rețeta care a înnebunit internetul și care e mai delicioasă decât cea tradițională
În ce fel se prepară celebrele șnițele poloneze, chiar la tine acasă. Rețeta a cucerit internetul și este mai savuroasă decât cea clasică.
:format(jpeg):quality(80)/wp-content/uploads/2025/05/un-blat-cu-snitel-si-cartofi-prajiti.jpg?#)
Dacă vrei să experimentezi un nou preparat culinar trebuie să știi cum se fac faimoasele șnițele poloneze. Rețeta care a înnebunit internetul este cât se poate de simplă. Și unde mai pui că aceasta este mai delicioasă decât cea tradițională. Ce ingrediente conține.
Rețetă de șnițele poloneze. Sunt mai bune decât cele tradiționale
Șnițelele sunt delicioase și sunt perfecte pentru a fi savurate la masa de prânz. Sunt consumate în cantități mari de adulți, cât și de copii, însă în mediul virtual circulă numeroase variante din diverse țări europene.
Rețeta din Polonia i-a cucerit pe oamenii de pretutindeni. FANATIK îți spune în ce fel se prepară celebrele șnițele poloneze, chiar la tine acasă. Modul de gătire este unul simplu și foarte fi aplicat de toată lumea.
De asemenea, cei care au încercat preparat culinar spun că este mai savuros decât șnițelul clasic. Pentru șnițelul polonez este nevoie de 360 grame de piept de pui, 50 grame de cașcaval răzuit, 2 linguri de făină și 2 linguri de iaurt sau smântână.
În plus, rețeta mai conține o jumătate de ardei roșu, o jumătate de ardei verde, un ou și o legătură de pătrunjel tocat. Totodată, rețeta poloneză mai are sare, piper, boia roșie dulce și ulei de floarea soarelui, pentru prăjit.
Pașii de urmat pentru șnițelul polonez
Șnițelul polonez este mai savuros decât cel tradițional pentru că are în compoziția sa mai multe ingrediente. Cu toate acestea, gospodinele spun că nu are un proces complicat. Se începe prin a spăla pieptul de pui. Ulterior, se lasă la scurs, se curăță și se toacă mărunt.
Cașcavalul se dă prin răzătoare și se taie ardei grașii. Se toacă legătura de pătrunjel verde și se amestecă toate ingredientele într-un bol. Rețeta mai spune că la acest pas se adaugă sare, piper, boia de ardei, ou, făină și iaurt.
Se amestecă bine până când totul devine omogen. Se ia câte o lingură încărcată de compoziție și se amestecă cu pieptul de pui. I se dă forma corectă și se netezește ușor amestecul în strat de maxim 1 cm grosime. Se pune uleiul de floarea soarelui la încins.
În momentul în care uleiul este încins bine se adaugă șnițelul polonez la prăjit. Se lasă la foc mic până când se formează deasupra o crustă rumenă. Apoi, se întoarce pe partea cealaltă. Când este gata se scoate pe o farfurie pe care stă o bucată de hârtie absorbantă.
Care este reacția ta?






