Cum se prepară cea mai bună cafea. Secretul pentru o aromă intensă, indiferent de tipul ales
Tu știi cum se prepară cea mai bună cafea? Nu contează ce tip ai ales, ci mai degrabă modul în care o pregătești și nu numai.
:format(jpeg):quality(80)/wp-content/uploads/2025/05/cafea-v1.jpg?#)
Se pare că cea mai bună cafea din lume se prepară foarte ușor. Micile detalii pot face diferența într-adevăr. Acesta este și motivul pentru care dacă ai gustat o cafea din locuri diferite, cel mai probabil avea un alt gust.
Cum se prepară cea mai bună cafea din lume și de ce trebuie să ții cont
Cafeaua este delicioasă și are și beneficii pentru organism. Sunt persoane care aleg să o savureze strict pentru gustul ei aromat. Altele în schimb au nevoie de energia pe care o oferă, în timp ce unii oameni o consumă deja din obișnuință.
În momentul în care pui preț pe gustul unei cafele însă, e bine să ții cont de mai multe detalii. Există o mulțime de moduri în care poți prepara cafeaua. Doar unele dintre ele însă oferă și aromă deosebită.
Și totuși cum se prepară cea mai bună cafea? Heather Perry, CEO Klatch Coffee, fost președinte al asociației Specialty Coffee și barista, a venit cu sfaturi utile în acest sens. Cafeaua trebuie preparată chiar înainte să folosim apa.
„Dacă vreți o prăjire ușoară și fructată, trebuie să preparați cafeaua prin turnare, extrage arome mai bune. Preferința pentru turnare este clară: atunci când este executată corect (măcinare adecvată, temperatura apei, saturație), rezultatul este de departe cel mai echilibrat dintre orice metodă de preparare.
Perioada de timp în care apa este în contact cu cafeaua măcinată trebuie să fie optimă pentru a vă asigura că toate proteinele și lipidele (care conțin cea mai mare parte a gustului) sunt extrase din cafea. Există mulți factori care determină metoda ta ideală de preparare a cafelei”, spune expertul.
Presa franceză, secretul pentru o cafea aromată
Și se pare că cea mai bună cafea se prepară la presa franceză. Aceasta oferă o cafea puternică, dar și aromată. Și de altfel e și foarte ușor de folosit, iar cei care nu au esspresoare acasă pot opta pentru ea.
„Din cauza preparării prin imersie pe care o folosește o presă franceză, o cafea prăjită mai mult este cea mai bună, deoarece are arome mai bogate și uleiuri naturale care sunt evidențiate cu această metodă”, adaugă ea.
Astfel, dacă și tu vrei o cafea aromată, ca la carte, poți opta pentru presa franceză. Acest dispozitiv e format dintr-un vas de sticlă cu mâner de plastic și un capac cu piston. Practic apa fiartă se amestecă cu cafeaua măcinată, iar apoi lichidul se presează.
Rezultatul este o cafea cât se poate de aromată, pură. Iar avantajul este că poți avea cafeaua gata chiar mai repede decât dacă o faci mai ibric, iar instrumentele utilizate se curăță ușor.
Care este reacția ta?






