Cum se spală corect fructele și legumele de pesticide. Ingredientele banale pe care le poți folosi

Ce trebuie să faci pentru a curăța eficient fructele și legumele de pesticide. Produsele simple din bucătărie ce sunt de mare ajutor.

May 24, 2025 - 23:00
 0  1
Cum se spală corect fructele și legumele de pesticide. Ingredientele banale pe care le poți folosi

Specialiștii din domeniul alimentar au întotdeaua cele mai bune sfaturi și recomandări. Aceștia ne explică cum se spală corect fructele și legumele pentru a elimina toate pesticidele de pe suprafața lor. Ingredientele banale pe care le poți folosi sunt la îndemâna tuturor. Au costuri foarte mici.

Cum se spală corect fructele și legumele de pesticide

Autoritățile sanitare din Statele Unite ale Americii spun ce trebuie să faci pentru a curăța eficient fructele și legumele de pesticide. Experții vin cu îndemnuri foarte bune pentru a îndepărta substanțele periculoase.

Clătind doar cu apă de la chiuvetă se elimină doar o parte din chimicale, precum și murdăria sau bacteriile. Pentru a scăpa de pesticidele de la suprafață se recomandă mai multe trucuri utile. De asemenea, sunt multe produse simple din bucătărie care sunt de mare ajutor.

Un studiu publicat în anul 2017 spune că bicarbonatul de sodiu este un ingredient care face minuni, conform sciencealert.com. Soluția elimină aproape toate pesticidele de pe legume și fructe, mai ales de pe mere. Pontul spune să se lase produsele într-o soluție simplă.

Aceasta se face dintr-o linguriță de bicarbonat de sodiu la o cană de apă. Fructele și legumele se țin în amestecul obținut pentru aproximativ 10–15 minute. La final se clătesc bine sub un jet de apă curată și se freacă ușor coaja acestora.

E important să nu fie lăsate o perioadă prea mare în soluție, mai ales dacă este vorba de fructe sensibile. Zmeura sau căpșunele se pot înmuia foarte mult. De asemenea, fructele și legumele nu se spală direct în chiuvetă, ci într-un vas încăpător.

Ce alte trucuri mai poți folosi pentru a spăla fructele și legumele

O altă metodă eficientă care elimină pesticidele de pe fructe și legume constă în oțet. Acest ingredient care nu lipsește din nicio bucătărie are o putere mare de a îndepărta bacteriile care se găsesc pe suprafață. Cel mai bun este oțetul alb sau de mere.

Se folosește o cană de oțet la două căni de apă. Se pun fructele și legumele într-un bol mare împreună cu acest amestec și se lasă 2–3 minute. Se amestecă ușor și ulterior, se clătesc bine sub un jet de apă rece timp de cel puțin un minut. În felul acesta scapi de gustul de oțet.

Trucul dă cele mai bune rezultate în cazul merelor, perelor sau strugurilor. Aceste fructe pot avea urme de ceară sau alte substanțe pe coajă. Mai mult, experții recomandă să se apeleze la apă călduță. Se lasă fructele și legumele la înmuiat pentru o perioadă scurtă.

Mare atenție, apa nu trebuie să fie fierbinte! Căldura ajută la îndepărtarea pesticidelor, în special a celor care se dizolvă în apă. În această situație se curăță cel mai bune unele legume, cum ar fi salata, spanacul sau varza.

Care este reacția ta?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow