De ce nu e bine să păstrezi roșiile în frigider. Unde ar trebui depozitate pentru a-și păstra gustul

De ce nu trebuie să păstrezi roșiile în frigider, de fapt. Pentru a-și menține gustul, se recomandă depozitarea corespunzătoare a acestora.

Jun 30, 2025 - 01:00
 0  0
De ce nu e bine să păstrezi roșiile în frigider. Unde ar trebui depozitate pentru a-și păstra gustul

Dacă obișnuiești să ții roșiile în frigider, află că acest lucru nu este recomandat de specialiști. Ținute la rece, structura și gustul lor vor fi afectate. Iată cum este bine să fie depozitate.

Motivul pentru care nu e bine să ții roșiile în frigider

Roșiile se numără printre cele mai apreciate alimente, în special atunci când vine vorba despre salate, consumate în timpul sezonului cald. Mulți nu le depozitează, însă, corespunzător.

În timpul verii, multe persoane obișnuiesc să păstreze roșiile în frigider, crezând că acestea se vor păstra mai bine dacă sunt ținute la o temperatură scăzută. Experții spun, însă, că acest lucru nu este corect.

Dacă sunt ținute la temperaturi mai mici de 10 grade Celsius, fructele pot avea de suferit. Structura lor celulară poate fi afectată și, implicit, gustul, care nu va mai fi aromat, ci fad.

Cel mai bine este să păstrezi roșiile la temperatura camerei, ținute într-un spațiu aerisit și ventilat, dar ferit de soare. În acest fel, nu se vor altera și nici nu își vor pierde gustul din cauza temperaturilor prea scăzute.

Poți ține roșiile într-un bol de ceramică sau într-o ladă de lemn, într-o zonă mai răcoroasă din bucătărie sau chiar în cămară, dacă ai un astfel de spațiu. De asemenea, pentru a se păstra cât mai bine, roșiile pot fi depozitate cu codița în jos astfel încât să reduci nivelul de evaporare a umezelii.

Legumele pe care să nu le ții la frigider

Fructele și legumele rezistă cel mai bine la temperatura camerei și nu la frigider. În cazul unor produse, temperaturile reci pot avea un efect de conservare, dar acest lucru nu se întâmplă la toate, iar efectul poate fi chiar cel opus.

Ceapa și usturoiul nu trebuie ținute la rece. Cel mai bine e să depozitezi ceapa uscată în cutii de carton sau în pungi de hârtie perforate, la umbră. Dacă este ținută la frigider, se va strica foarte repede după ce va dezvolta mucegai.

O altă soluție este să păstrezi ceapa într-un pahar cu apă, la temperatura camerei, timp de 2 – 3 zile. O poți acoperi cu o pungă de plastic dacă, totuși, vrei să o ții la frigider. Este recomandat să consumi cât mai rapid această legumă.

În cazul usturoiului, acesta nu va mai avea același gust dacă stă la rece. E bine să îl consumi înainte să încolțească și să îl depozitezi într-un loc răcoros, unde nu este afectat de razele soarelui.

Castraveții conțin multă apă și au coaja rezistentă, putând fi consumați în decurs de trei zile de la achiziționare. Din cauza umezelii din frigider, aroma lor va fi afectată și vor dezvolta mucegai, potrivit lovedeco.ro. Din același motiv, nici vinetele nu trebuie ținute la frigider.

Înainte de preparare, fasolea verde poate fi congelată, dar nu e bine să stea la frigider. Busuiocul și spanacul se numără și ele printre legumele pe care nu trebuie să le păstrezi la temperaturi scăzute.

Ce alte alimente trebuie păstrate la temperatura camerei

Nu doar legumele trebuie păstrate la temperatura camerei, ci și alte alimente, cum ar fi pâinea. Ținută la rece, acest produs se va întări și își va pierde aroma. O poți ține într-un loc ferit de lumină, răcoros, acoperită cu prosoape din bumbac.

Cafeaua nu trebuie ținută la rece, ci în recipiente de sticlă sau metal, cu capace etanșe, în dulap. Dacă o ții la frigider, va prelua mirosurile din acesta, iar aroma se va pierde.

Chiar dacă nu se strică, mierea trebuie păstrată în dulapul din bucătărie și nu la frigider. Deși nu se strică, păstrarea la rece o face să se întărească și să își piardă structura.

Uleiurile alimentare nu se țin la frigider dacă sunt nefolosite. Dacă a fost utilizat, uleiul trebuie strecurat, apoi depozitat în frigider pentru a-l putea refolosi.

Unele fructe pot avea de suferit dacă sunt ținute la frigider, așa cum este cazul banalelor, lămâilor și portocalelor. Merele, perele, piersicile și pepenele, dar și ananasul trebuie ținute la temperatura camerei.

Care este reacția ta?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow