Orașul din România în care se trăiește cel mai bine. Oamenii nu au nevoie de averi, chiriile sunt accesibile și prețurile sunt decente chiar și în magazine. În cartierul acesta stau cei mai fericiți români
Municipiul românesc unde poți duce un trai decent, cu costuri accesibile. Locuitorii achită chirii rezonabile și au costuri mici la magazine.
:format(jpeg):quality(80)/wp-content/uploads/2025/06/sibiu-oras-din-romania.jpg?#)
Te-ai întrebat vreodată care este, de fapt, orașul din România în care se trăiește cel mai bine? Oamenii din această zonă nu au nevoie de averi pentru a trăi bine pentru că plătesc prețuri accesibile la chirii. Costurile sunt decente în magazine. Cum se numește cartierul în care stau cei mai fericiți locuitori.
Acesta este orașul din România unde se trăiește cel mai bine
Un site de imobiliare extrem de cunoscut în țara noastră dezvăluie care este municipiul românesc unde poți duce un trai decent. Localitatea unde oamenii trăiesc cel mai bine nu este București, Cluj-Napoca sau Brașov.
Puțini se gândesc că este vorba, de fapt, de un oraș mai mic, dar cu o frumusețe aparte. Acesta este Sibiu unde locuitorilor nu le trebuie averi pentru a se descurca cu cheltuielile lunare și cu costurile pe care trebuie să le achite în general.
În plus, populația din această zonă plătește chirii accesibile și nici nu dă mulți bani pe alimentele cumpărate de la magazin. De asemenea, totul este decent pentru că un salariu mediu este de ajuns pentru a acoperi toate cele necesare.
S-a ajuns la această concluzie prin intermediul indicelui T.R.A.I. Așa se face că Sibiu a înregistrat un scor de 76,9 care a fost realizat pe baza părerilor locuitorilor care au evaluat mai multe criterii. Printre acestea au fost calitatea aerului, apei, prețurile, locurile de parcare și chiriile, scrie bugetul.ro.
Cartierul din orașul Sibiu cu cei mai mai fericiți oameni
Sibiu, orașul din România unde se trăiește cel mai bine, dispune de cartiere frumoase și curate. În top se află Valea Aurie, Ștrand, Sub Arini și Calea Poplăcii. Cartierul Aeroport este locul unde trăiesc cei mai fericiți oameni.
Această zonă din localitate a adunat un scor de 76,6 puncte și care se face remarcat prin clădirile sale cu elemente specifice transilvănene. Pe de altă parte, cele mai mici cartiere ale orașului Sibiu sunt Tilișca, Viile Sibiului și Veterani.
În altă ordine de idei, localitatea este renumită pentru peisajele sale și pentru atracții. În 2007 a fost numită Capitală Culturală Europeană alături de Luxemburg, fiind primul oraș din Europa de Est care a avut acest titlu.
Istoria orașului Sibiu pe scurt
Sibiu a fost menționat pentru prima oară în istorie într-un document semnat de Papa Celestin al III-lea. Acesta confirma existenţa prepoziturii libere a germanilor din Transilvania. A apărut pe data de 20 decembrie 1191.
Ulterior, orașul din România în care se trăiește cel mai bine, a început să se dezvolte și să înflorească din punct de vedere economic. În Evul Mediu a cunoscut o activitate meșteșugărească importantă. Istoricii susțin că în jurul anului 1780 existau aici 40 de bresle.
Mai târziu, a început să fie cel mai prosper oraș din Transilvania, mai ales între secolele XV-XVIII. Tot la acea vreme a devenit un important centru cultural și religios pentru ortodocșii din această parte a țării noastre. În anul 1864 Andrei Șaguna a stabilit Mitropolia Ardealului la Sibiu.
Simion Bărnuțiu a redactat în orașul Sibiu manifestul proclamație care a fost citit mai apoi la Blaj. Acesta document a jucat un rol important în proclamarea unirii României, care a avut loc la data de 1 decembrie 1918.
Care este reacția ta?






