Peștele care reduce riscul de atac de cord. Cardiologii îl recomandă: „Ajută la reducerea inflamațiilor”

Alimentul care scade riscul de atac de cord, potrivit cardiologilor. Specialiștii recomandă consumul regulat pentru sănătatea inimii.

Apr 15, 2025 - 22:00
 0  0
Peștele care reduce riscul de atac de cord. Cardiologii îl recomandă: „Ajută la reducerea inflamațiilor”

Cardiologii au dezvăluit alimentul care face minuni pentru sănătatea inimii. Cei care îl introduc în alimentație au mai puține șanse să sufere un atac de cord, au menționat specialiștii.

Peștele care scade colesterolul și reduce riscul unui atac de cord

Dr. Jay Shah, cardiolog, a explicat că somonul are beneficii nebănuite pentru sănătatea inimii. Acest aliment este preferatul medicului, fiind bogat în Omega-3. „Aș recomanda să includeți alimente precum somonul.

Este plin de acizi grași omega-3 care pot ajuta la reducerea inflamațiilor și la menținerea unor niveluri sănătoase de colesterol”, a spus specialistul, conform SurreyLive.

Pentru a te bucura de toate proprietățile sale, Dieteticiana Rosie Carr, de la planul de alimentație sănătoasă „Second Nature” a recomandat gătirea peștelui cu un strop de suc de lămâie și ierburi aromate, la cuptor, timp de 15-20 de minute, la 180 de grade Celsius.

Alte alimente cu beneficii pentru sănătatea inimii

În afară de somon, dr. Rosie Carr a întocmit o listă a alimentelor benefice pentru sănătatea inimii. „Cerealele integrale precum ovăzul furnizează carbohidrați complecși care ajută la menținerea constantă a nivelului de zahăr din sânge, prevenind vârfurile inflamatorii care pot deteriora vasele de sânge în timp”, a spus specialista.

De asemenea, frunzele verzi, precum spanacul, varza kale sau varza de Bruxelles, sunt o alegere excelentă pentru dietă, aducând beneficii suplimentare pentru sănătate.

„Aceste alimente sunt bogate în nitrați dietetici care se transformă în oxid nitric în organism, ajutând vasele de sânge să se dilate, îmbunătățind fluxul sanguin și scăzând tensiunea arterială”, a declarat dr. Carr.

La fel ca somonul și uleiul de măsline extravirgin „este bogat în grăsimi mononesaturate și antioxidanți puternici numiți polifenoli care reduc stresul oxidativ și inflamația”.

Care este reacția ta?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow