Preparatul românesc care i-a înnebunit pe străini. A concurat cu alte produse celebre din Italia și Olanda, dar gustul său s-a făcut remarcat

Un preparat românesc i-a înnebunit pe străini. A reușit să concureze cu alte produse celebre din străinătate, dar s-a făcut remarcat.

Jun 13, 2025 - 18:00
 0  0
Preparatul românesc care i-a înnebunit pe străini. A concurat cu alte produse celebre din Italia și Olanda, dar gustul său s-a făcut remarcat

Preparatul românesc care i-a înnebunit pe străini poate părea banal pentru mulți. Totuși, se pare că gustul să nu poate fi comparat cu nimic altceva. E într-adevăr o delicatesă pentru unii.

Cașcavalul afumat, preparatul românesc care i-a înnebunit pe străini

România are o gastronomie cât se poate de bogată. Iar străinii care ajung la noi în țară au mai mereu cuvinte de laudă la adresa preparatelor și nu numai. Unele dintre ele nici nu se găsesc în alte colțuri de pe glob.

Fie că vorbim despre cozonac, salata de boeuf, ori celebrele sărmăluțe, rețetele noastre, deși sunt simple la prima vedere, reușesc să îmbine aromele. Rezultatul este un gust cu adevărat spectaculos.

Revenind la preparatul românesc care i-a înnebunit pe străini, este vorba despre cașcavalul afumat. Acesta se obține din lapte de vacă, iar mai apoi ajunge să fie afumat cu lemn de fag.

Preparatul românesc a concurat cu mai multe produse renumite, inclusiv din Olanda și Italia la cel mai pretențios top internațional al brânzeturilor. Și se pare că rezultatul a fost unul uimitor.

Preparatul românesc care i-a înnebunit pe străini ocupă poziția 88 în clasamentul realizat. El e urmat de alte brânzeturi celebre la nivel internațional, unele chiar din Olanda, Italia și nu numai.

„În top, cașcavalul afumat românesc ocupă poziția 88, fiind urmat de alte brânzeturi apreciate la nivel internațional, precum Boerenkaas (locul 89), o brânză tradițională olandeză, produsă de obicei în ferme mici, folosind lapte crud de vacă, și Caciocavallo Silano (locul 90), un tip de brânză semi-tare tradițională italiană, originară din regiunea Calabria”, arată „Taste Atlas”.

România, fruntașă când vine vorba de produse afumate

Un specialist în brânzeturi a confirmat faptul că România se descurcă cu brio când vine vorba de produse afumate. Nu e de mirare de ce cârnații făcuți la noi sunt delicioși, iar la fel și unele tipuri de cașcaval.

De asemenea, lemnul de fag are un rol esențial în acest proces. Mai sunt însă și alte soluții care aromatizează produsele, care mai apoi ajung să fie pe placul multor persoane.

„În România, dintotdeauna s-au consumat produse afumate, fie că vorbim de brânzeturi, fie de specialități din carne. Ne reprezintă ca și popor brânza afumată și, în special, cașcavalul afumat.

De cele mai multe ori se folosește lemnul de fag. Se folosesc ulterior și solutii care aromatizează. Orice producător poate să își facă propriul cașcaval. Dacă avem o afumătoare, putem să îl facem noi”, a declarat Alina Iancu, specialist în brânzeturi pentru Știrileprotv.ro.

Care este reacția ta?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow