Rețeta de salată de zucchini a Cristelei Georgescu. Ce ingredient trebuie să adaugi pentru un gust aromat
Cum prepari rețeta de salată de zucchini a Cristelei Georgescu. Ingredientul care îi oferă acestui fel de mâncare un gust aromat.
:format(jpeg):quality(80)/wp-content/uploads/2025/05/salata-de-zucchini-cristela-georgescu.jpg?#)
Află cum trebuie să prepari rețeta de salată de zucchini a Cristelei Georgescu. Pentru a obține un gust aromat, ai nevoie de un anumit ingredient.
Cum se prepară rețeta rapidă de salată de zucchini a Cristelei Georgescu. Este simplă și aromată
De mai bine de două decenii, soția lui Călin Georgescu activează în domeniul sănătății naturale. Aceasta promovează inclusiv nutriția integrativă și detoxifierea regenerativă, oferind diverse variante de rețete culinare pentru cei care o urmăresc.
Ținând cont de stilul de viață pe care îl are de mai mulți ani, Cristela Georgescu are grijă și la alimentație. Aceasta evită alimentele procesate, prăjelile, preparatele de tip fast food, dulciurile și carnea, precum și băuturile carbogazoase.
Cristela Georgescu obișnuiește să consume alimente neprocesate, mai ales fructe și legume, pe baza cărora prepară diferite feluri de mâncare sănătoase.
Soția lui Călin Georgescu are și un blog, pe care a postat numeroase rețete culinare. Cu ceva timp în urmă, aceasta a explicat cum face salata de zucchini, potrivită mai ales în sezonul cald.
Modul în care se prepară această salată este unul foarte simplu. În afară de zucchini, nu ai nevoie de multe ingrediente. Mai trebuie să folosești, pentru această rețetă, suc de lămâie, sare neiodată, ulei de măsline și un cățel de usturoi răzuit, dar și verdețuri.
Pentru a face salata, trebuie să cureți coaja de la zucchini, apoi să îl dai prin răzătoare. Adaugă, apoi, sucul de lămâie, uleiul de măsline și o cantitate mică de sare neiodată.
Se adaugă, apoi, un cățel de usturoi răzuit, apoi se toacă o jumătate de legătură de mărar proaspăt, împreună cu leuștean și pătrunjel, după cum a explicat Cristel Georgescu pe blogul său. Se poate adăuga și niște mentă.
Mărarul îi va oferi un gust aromat, mai ales atunci când este îmbinat cu restul ingredientelor. Totul se amestecă, iar salata este gata de consum. Poftă bună!
Cum prepară Cristel Georgescu mâncarea de urzici
Atunci când vine vorba despre preparate pe baza de ingrediente naturale, Cristela Georgescu oferă numeroase opțiuni pe blogul său. Un exemplu este mâncarea de urzici, foarte ușor de preparat.
Aceasta a precizat că urzicile nu trebuie să fiarbă prea mult timp, altfel își vor pierde valoarea terapeutică. Este suficient să fie opărite în apă clocotită timp de un minut. Așa va fi eliminat efectul urticant, dar nutrienții vor rămâne.
Urzicile se scurg, apoi se combină cu ceapă verde și cu usturoi verde, care trebuie tocate mărunt. La mâncarea de urzici se mai adaugă și cimbru, un vârf de nucșoară, dar și suc de lămâie pentru un gust aromat.
După aceea, urzicile trebuie înăbușite la foc mic, pentru câteva minute, în tigaie, fără a adăuga alte grăsimi sau lichid în exces. Se pun, apoi, la cuptor pentru 10 – 15 minute, pentru ca urzicile să aibă o crustă ușoară. Alături, se poate adăuga mămăligă.
Pe blogul său, Cristela Georgescu a oferit și mai multe variante de supă cremă de legume. Acestea sunt ușor de preparat, iar soția lui Călin Georgescu folosește numai ingrediente naturale.
Care este reacția ta?






