Secretul pentru a păstra cozonacul proaspăt o perioadă lungă. Trucul gospodinelor pricepute

Cum faci să ții cozonacul fraged o perioadă îndelungată, după sărbători. Pontul la care apelează femeile cu experiență.

Jan 2, 2025 - 18:30
 0  1
Secretul pentru a păstra cozonacul proaspăt o perioadă lungă. Trucul gospodinelor pricepute

Acesta este secretul perfect pentru a păstra cozonacul proaspăt o perioadă lungă, mai ales dacă a fost făcut în cantitate mare. Trucul gospodinelor pricepute este ușor și la îndemâna tuturor, nefiind nevoie de produse multe sau costisitoare.

Pontul simplu care ține cozonacul fraged o vreme îndelungată

Cozonacul este un preparat culinar care nu lipsește de pe mesele de sărbători. Desertul este pregătit de majoritatea femeilor din România pentru Paște, Crăciun sau Revelion, dar de multe ori nu se ține o vreme îndelungată.

Pentru a te bucura de gustul și aroma sa o perioadă mare trebuie să ții cont, în primul rând, de ingredientele pe care le folosești. În al doilea rând, specialiștii transmit că depozitarea este extrem de importantă.

Acest preparat se învelește de fiecare dată în folie de aluminiu sau hârtie de copt după ce a fost tăiat. Acest proces are rolul de a menține prospețimea și mai ales, umiditatea. În plus, este important locul unde se ține.

Gospodinele recomandă să se pună într-un spațiu uscat și răcoros. În cazul în care cozonacul este păstrat la temperatura camerei va rămâne proaspăt o perioadă destul de scurtă, între 3 și 4 zile. Mai mult, experții susțin că desertul se poate congela.

Tot ce trebuie să faceți în această situație este să împachetați fiecare cozonac în folie alimentară și apoi, să îl puneți într-o pungă concepută special pentru congelator. În felul acesta pot fi savurat chiar și după săptămâni din momentul în care a fost copt.

Preparatul rămâne fraged o perioadă foarte lungă. Înainte de a fi servit se lasă să se dezghețe la temperatura camerei. O altă metodă care contribuie la menținerea prospețimii este adăugarea unor felii de mere sau coajă de portocală în recipientul în care se păstrează cozonacul.

Cozonacul, prezent în cărțile de bucate de 200 de ani

Cozonacul se numără printre cele mai vechi preparate culinare. Se găsește în cărțile de bucate din România de aproape 200 de ani, însă a intrat în cofetării mult mai târziu, acum mai bine de 100 de ani. O vreme lungă produsul a fost considerat un lux.

Acest lucru se datorează faptului că în urmă cu ani buni făina măcinată foarte fin era extrem de scumpă. În plus, preparatul nu este unul care să se facă ușor, procesul fiind unul complicat pentru multe persoane.

În istoria gastronomică românească a existat și o „regină a cozonacilor”, potrivit hotnews.ro. Aceasta a publicat o carte de bucate în urmă cu 150 de ani, arătând că un cozonac poate fi o prăjitură consistentă și rafinată.

Care este reacția ta?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow