Anumiţi îndulcitori din alimente şi băuturi sunt asociați cu un risc crescut de pubertate precoce

Copiii care consumă alimente sau băuturi ce conţin îndulcitori artificiali şi naturali precum aspartamul, sucraloza şi glicirizina ar putea avea un risc crescut de pubertate precoce, în special dacă prezintă anumiţi markeri genetici. Astfel, un studiu de amploare realizat în Taiwan asociază consumul de îndulcitori cu modificări hormonale şi dezechilibre ale microbiomului intestinal, care pot […]

Jul 17, 2025 - 01:00
 0  0
Anumiţi îndulcitori din alimente şi băuturi sunt asociați cu un risc crescut de pubertate precoce

beverages, bottles, shelfCopiii care consumă alimente sau băuturi ce conţin îndulcitori artificiali şi naturali precum aspartamul, sucraloza şi glicirizina ar putea avea un risc crescut de pubertate precoce, în special dacă prezintă anumiţi markeri genetici. Astfel, un studiu de amploare realizat în Taiwan asociază consumul de îndulcitori cu modificări hormonale şi dezechilibre ale microbiomului intestinal, care pot […]

Care este reacția ta?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow