Ce să pui în supa cremă de dovlecei ca să-i dai un gust aparte. Ingredientul secret care te ajută să obții un preparat ca la restaurant

Cât de simplu este să prepari acasă cea mai bună supă cremă de dovlecei! Ingredientul care dă o textură fină și un gust aparte preparatului.

Jun 5, 2025 - 15:00
 0  1
Ce să pui în supa cremă de dovlecei ca să-i dai un gust aparte. Ingredientul secret care te ajută să obții un preparat ca la restaurant

Supa cremă de dovlecei este un preparat simplu de făcut și delicios. Dacă vrei să îi duci la următorul nivel și să îl transformi într-un deliciu gourmet, trebuie neapărat să folosești un ingredient secret. Gustul va fi exact ca la restaurant.

Ce trebuie să știi înainte de a trece la prepararea supei cremă de dovlecei

Sezonul de vară și-a intrat în drepturi, iar supa cremă de dovlecei este nelipsită din meniurile pofticioșilor. Ușor de făcut, acest preparat poate fi oricând transformat dintr-o mâncare banală într-un adevărat deliciu.

Dacă vrei să îți răsfeți papilele gustative cu cea mai bună supă cremă de dovlecei, trebuie să cunoști câteva secrete. În primul rând, calitatea preparatului este influențată de dovleceii pe care îi alegi.

Este recomandat să alegi mereu dovlecei tineri, cu coajă subțire. Cu cât dovleceii sunt mai tineri, cu atât supa cremă va fi mai gustoasă și va avea o textură fină, similară cu cea servită în restaurantele de top.

În al doilea rând, nu trebui să eviți să folosești coaja dovleceilor. Aceasta nu doar că oferă culoare preparatului, dar îi dă și un gust vegetal și răcoritor.

Ingredientul secret din supa cremă de dovlecei

Bucătarii cu experiență cunosc cel mai bine secretele unei supe cremă de dovlecei ca la carte. Potrivit lor, ingredientul care face mereu diferența este untul. De obicei, aceștia îl infuzează, pentru ca aromele să fie mai intense.

Dacă vrei să apelezi și tu la acest truc, tot ce trebuie să faci este să pui 30 – 40 de grame de unt într-o tigaie. Pentru a-l infuza cu o explozie de arome, poți folosi o ramură de cimbru proaspăt, o frunză de dafin și un cățel de usturoi zdrobit.

Untul se lasă la infuzat câteva minute. După ce a împrumutat toate aromele, se folosește pentru a sota dovleceii și ceapa, pentru a le da un gust aparte și o aromă subtilă.

Cum se obține textura fină a acestui preparat

Pentru o supă cremă de dovlecei fină și cremoasă, bucătarii cu experiență recomandă să folosești și un cartof mic. După ce l-ai tăiat cubulețe, acesta va oferi preparatului doza de amidon necesară, fără să mai fie nevoie să folosești făină.

Tot pentru o textură fină și un gust aparte, poți înlocui clasica apă sau supă clară cu lapte integral. Pentru a obține un preparat omogen, la final poți adăuga o lingură de smântână lichidă.

AICI ai rețeta pentru cea mai bună și mai fină supă cremă de dovlecei.

Care este reacția ta?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow