Fructul banal cu care un român a dat lovitura. Se găsește deja pe rafturile unui mare supermarket și nu este deloc scump

Un român a dat lovitura cu un fruct care la prima vedere poate părea banal. Cum a reușit să producă tone de trufandale care, acum, ajung în supermarket.

Jul 13, 2025 - 19:00
 0  2
Fructul banal cu care un român a dat lovitura. Se găsește deja pe rafturile unui mare supermarket și nu este deloc scump

Un român a reușit să dea lovitura cu ajutorul unui fruct aparent banal. Îl cultivă în solar, fără pesticide și nu duce deloc lipsă de clienți. Pofticioșii pot găsi trufandalele sale pe rafturile unui cunoscut supermarket din Capitală.

Fructul care îi aduce unui român un profit considerabil

Un român a reușit să valorifice potențialul unui fruct pe care mulți îl consideră banal. Bărbatul este printre puținii fermieri care a avut curajul să cultive acest fruct în solar și se pare că intuiția sa nu a dat greș. Drept dovadă, acum are o adevărată afacere.

Claudiu Breazu este românul care crește viță-de-vie în solar. Strugurii deja s-au copt, iar producția a luat drumul comerțului. Un retailer mare din Capitală vinde strugurii lui Claudiu, iar cei care îi cumpără se pot bucura de un gust autentic, natural și fără pesticide.

În localitatea Glodeanu Sărat din județul Buzău, Claudiu Breazu are 10.000 de metri pătrați de solar. La sol, românul cultivă legume, iar sus, în spațiile special amenajate, cresc strugurii de masă, atât albi, cât și negri.

Claudiu Breazu a luat decizia de a crește viță-de-vie în solar în 2023. La început, nu a crezut că totul va merge atât de bine, însă afacerea sa a trecut testul timpului. Anual, producția sa de struguri crește și la fel și cererea.

Inițial, românul a cultivat câțiva butași de vie pe care i-a cumpărat din Republica Moldova. În mod normal, cultura sa de viță-de-vie trebuia să rodească după trei ani, însă Claudiu Breazu a produs 7 tone de struguri de masă în primul an.

Cu cât se vând strugurii produși de Claudiu Breazu

Ceea ce a început ca o pasiune s-a transformat acum într-o adevărată afacere de familie. Bărbatul culege și ambalează strugurii în caserole de 500 de grame care, mai apoi, ajung într-un supermarket din Capitală. De la el, caserola de 500 de grame de struguri pleacă cu 12 lei.

”Avem un minidepozit și lucrăm în familie. Pentru ambalat, din cei 24 de lei la kilogram, merg 7-8 lei. Etichetele sunt 0,80 de lei, caserola este și ea 1 leu și ceva și tot așa, totul costă. Cumpărătorii pot găsi strugurii noștri cu eticheta ”Cooperativa Gusturi de la țară”, la un mare magazin din Capitală.”, a spus fermierul, pentru agrointel.ro.

Strugurii lui Claudiu Breazu sunt naturali. Fermierul nu a fost nevoit să apeleze la pesticide, deoarece solarul ferește vița-de-vie de boli și dăunători și îi creează mediul ideal pentru dezvoltare. Bărbatul a recunoscut că a fost cea mai bună idee să cultive vița-de-vie în solar, pentru că are și legume, dar și fructe care se vând ca pâinea caldă.

Care este reacția ta?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow